Andere diensten

Andere diensten

We hebben een heel aantal diensten ter beschikking staan voor jullie. Graag lichten we deze even kort toe zodat er een idee gevormd kan worden van wat we allemaal in de aanbieding hebben.

Gedragstherapie

Het voornaamste, de reden waarom Therapy4Dogs is opgestart, is onze gedragstherapie. Wanneer je een probleem ondervindt met je hond, dan kan je bij ons terecht voor meer uitleg. Samen, tijdens een huisbezoek, zoeken we naar oplossingen zodat jullie band nog beter wordt en de problemen van de baan zijn.

Buiten het huisbezoek is het ook mogelijk om een privétraining in te schakelen. Hier leer je dan voornamelijk de basis gehoorzaamheid of maak je kennis met body en balance, hersenwerk,… Allemaal op maat en vraag van jullie.

Heb je echter een hond die uitvalt naar andere honden en wil je toch proberen om hier aan te werken? Dan bieden we ook lessen voor probleemhonden aan: special class en leerzame wandeling.

Keuze genoeg, toch?

Hondenschool

Groepslessen

Buiten de privétrainingen of trainingen in kleine groep hebben we ook nog de groepslessen. Tijdens deze groepslessen staat basis gehoorzaamheid centraal. Echter hebben we gemerkt dat zowel baasjes als honden de aandacht snel verliezen bij het enkel uitoefenen van dit soort oefeningen. Daarom hebben we er voor gekozen om al onze lessen uit te breiden met andere mogelijkheden. Naast de gehoorzaamheidsoefeningen komen ook aan bod:

  • hersenwerk
  • body en balance
  • lichaamstaal bekijken
  • speuren

Voor meer informatie, kijk bij “soorten lessen“.

Hoopers

Ken jij hoopers al? Hoopers is een leuke hondensport die kan vergeleken worden met agility. In tegenstelling tot agility moet de hond hier echter niet over hindernissen springen over over verhogingen rennen. Alles gebeurt op de grond. Bovendien is het ook de bedoeling dat de baas zelf blijft staan op een bepaalde plaats en de hond vanaf die plaats verder stuurt en zo het parcours laat afleggen. Perfect voor de baasjes die iets minder fit zijn of lichamelijk beperkt zijn dus!

Wil jij komen meedoen? Kijk dan zeker ook even hier.

Impuls Controle Delphi (ICD)

Wilt u ook dat uw hond zichzelf kan beheersen in bepaalde situaties? Dan is Impuls Controle Delphi’s way iets voor u en uw hond!

Tijdens ICD bieden we de hond keuzes aan, leren we de hond zelfstandig nadenken en beslissingen nemen. De hond leert doelen te bereiken door middel van zelfbeheersing. Er worden grenzen aangegeven, zodat het kader waarbinnen de hond keuzes kan maken duidelijk is. De band tussen eigenaar en hond wordt sterker en de samenwerking harmonieuzer.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan even hier.

Uitlaatservice

Soms gebeurt het wel eens dat we plots lange dagen moeten werken, dat we ziek zijn geworden of misschien zelfs op vakantie gaan. Op die momenten is het handig dat we iemand hebben op wie we kunnen vertrouwen en die met onze hond(en) kan gaan wandelen op afgesproken tijdstippen. Dat kan ik voor u doen! Voor meer informatie, kijk hier.

Workshops en lezingen

Naast onze lessen, wandelingen en gedragstherapieën bieden we iedere maand ook vaak leuke workshops aan. Dit kunnen themalessen zijn waarbij je een lesje komt volgen over een bepaald thema, samen met je hond. Maar het kan ook een creatieve workshop zijn waarbij je een leiband of speeltje voor je hond kan maken. Bovendien proberen we ook om docenten van buiten Therapy4Dogs naar ons toe te laten komen om zo onze eigen kennis en die van onze klanten nog meer en beter te kunnen uitbreiden.

Meer informatie hierover kan je hier terugvinden en in onze agenda.

Watergewenning

Wanneer het weer het toelaat is het fijn om samen met je hond op pad te gaan en wat is er dan leuker dan dat je hond zich ook in het water kan amuseren? Toch hebben sommige honden schrik van water, meertjes, vijvers, rivieren, de zee,… Wij helpen je hond om deze angst te overwinnen en proberen samen met jullie uit of je hond kan zwemmen of waar hij nog aan moet werken. Leuk toch? Voor meer informatie, kijk hier.

Fitte hond (en baas)

Een aantal malen per jaar proberen we een “start to dogrun” te organiseren. Dit is een soortgelijke “start to run”, maar dan met je hond! Want waarom zou je alleen gaan lopen als je een trouwe viervoeter hebt die ook uitgelaten moet worden?

Daarboven bieden we ook nog lesjes aan waarbij fitness en body en balance voorop staat. Dit kan zowel voor enkel je hond zijn als dat je dit samen met je hond doet en dus lekker samen werkt aan een mooi en sterk figuur.
Voor meer informatie, kijk hier.