Een fitte hond (en baas)

Fitte hond (en baas?)

True enjoyment comes from activity of the mind and exercise of the body; the two are ever united.
– Wilhelm von Humboldt

Wat is er leuker dan samen met je hond fit worden terwijl je hem ook nog eens mentaal uitdaagt? Dit kan je op verschillende manieren bereiken en we zijn blij te kunnen meedelen dat Therapy4Dogs je hierbij kan helpen. Hieronder vertellen we je graag hoe. Voor meer informatie kan je naar de desbetreffende pagina’s surfen.

 

Samen fit

Start to dogrun

Start to run, maar dan leuker! Met een aangepast schema ga je één maal per week aan de slag om uiteindelijk drie tot vijf kilometer te lopen, afhankelijk van wat jij en je hond aankunnen, in acht weken tijd. We leren je niet alleen steeds langer te lopen, maar ook hoe je je hond het beste opwarmt, hoe je hem kan leren trekken, het verschil tussen links en rechts,…

Wil jij graag meedoen? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

Fitness met je hond

Wil je wel fitnessen, maar heb je geen zin om naar een fitnesscenter te gaan omdat je daarvoor je hond alleen moet laten? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Tijdens de lesjes “fitness met je hond” train je zowel jouw spieren als die van je hond. We maken gebruik van balansballen, hindernissen, loopparcours, gewichtjes,… Dit allemaal in combinatie met oefeningen waar je hond ook iets bij kan doen!

Wil je graag meedoen? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

Fitte hond

Watergewenning en zwemmen

Zwemmen is in de zomer of op warme dagen een goede bezigheid om je hond fysiek moe te maken. Wist je dat een half uur zwemmen ongeveer gelijk staat aan anderhalf uur tot twee uur wandelen? Zeker wanneer je hond dit niet gewoon is?
Wil je je hond de kans geven om lekker te zwemmen, maar weet je niet of hij het kan? Dan kan je bij ons terecht. Samen zoeken we een mooi moment uit waarbij we je hond langzaam leren wennen aan het water en daarna proberen we hem te laten zwemmen, met zwemvest. Op die manier weet je onmiddellijk of je hond het kan of niet!

Wil je graag hier mee kennis maken? Kijk dan hier voor meer informatie.

Fitness en spieropbouw voor de hond

Doet jouw hond agility, flyball, treiball, doggydance, hoopers,… of een andere intensieve sport? Dan is het belangrijk dat de hond weet hoe hij zijn lichaam moet gebruiken en dat zijn spieren op de juiste manier getraind worden zodat ze eventuele rare sprongen of bochten kunnen opvangen. Wanneer je hier geen rekening mee houdt, is de kans op blessures groter en dat wil dan ook zeggen dat je langer buiten strijd bent.

Bij de lessen fitness voor de hond (vaak in combinatie op vraag met fitness voor de baas, maar kan ook apart) maak je kennis met verschillende opwarmingen voor je hond, maar ook cool downs. Er wordt specifiek getraind op lichaamsdelen die voor jouw hondensport belangrijk zijn.

Wil je graag meedoen? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

Body en balance

Je ziet het steeds meer: honden die op leuke kleuren balansballen, -kussens en -schijven hun evenwicht proberen te vinden. Dit is voor de baas erg leuk om te zien, maar toch zeker ook niet zonder risico’s als je hier zonder kennis mee begint te oefenen. Heb je zelf geen materiaal thuis staan of wil je net leren hoe je op een gecontroleerde en goede manier je hond kennis laat maken met de verschillende materialen? Dan is dit zeker iets voor jou.

Tijdens de lessen body en balance wordt er gewerkt aan het zelfvertrouwen van de hond en aan de manier waarop deze de balans vindt in zijn lichaam. Er worden parcours uitgezet die je hond moet doorlopen zodat hij zich echt bewust wordt van zijn eigen lichaam en hoe hij beweegt.

Wil je graag meedoen? Kijk dan hier voor meer informatie.