Fitness en spieropbouw voor de hond

fitness en spieropbouw

Sinds eind vorig jaar hebben we ons bijgeschoold om nog gerichter oefeningen en opdrachten te kunnen geven aan de baas om de spieren van de hond in bepaalde regio’s te versterken. Dit om blessures bij trainingen zoals agility, flyball, dogrun,… te voorkomen. Vaak gebeuren door het niet goed opwarmen of het niet goed gebruiken van het lichaam ongelukken waardoor een hond een kwetsuur krijgt. Het herstel duurt lang en vaak moeten baasjes en honden van op een lager pitje terug starten. Dit kan je voorkomen door je hond bewuster te laten worden van zijn lichaam en de spieropbouw te stimuleren.

Deze lessen zijn anders dan de lessen body en balance omdat hier specifiek op spiertraining wordt gericht, terwijl het bij de body en balance hoofdzakelijk gaat over het balanceren en coördineren van het lichaam.

Voor wie is het?

  • Voor iedereen die samen met zijn hond actief bezig is (agility, hoopers, flyball, dogdance,…)
  • Voor iedereen die wil dat zijn hond zijn eigen lichaam zo goed mogelijk kent om kwetsuren te minimaliseren
  • Voor iedereen die zijn hond extra oefeningen wil aanleren en zelf meer wil leren over hoe de oefeningen die we aan onze honden vragen effect hebben op diens lichaam.

 

   

 Wat kost het?

  • De prijs bedraagt €12 per les of €100 voor een tienbeurtenkaart. Een abonnement nemen is ook mogelijk (zie prijzen)

 

Meer informatie:

  • We werken met kleine groepjes van maximum zes personen
  • De lessen zullen doorgaan op vrijdagavond en zaterdagvoormiddag, tenzij er in de groep een andere dag beter past.

 

Zie jij het wel zitten om aan deze lessen deel te nemen? Laat het ons dan zeker weten via een e-mail (info@therapy4dogs.be), een berichtje via deze pagina of reactie via facebook.