Gedragstherapie

Gedragstherapie

Gedragstherapeut inschakelen

Heb jij wel eens het gevoel dat je niet weet wat je met het gedrag van je hond moet aanvangen? Denk jij er wel eens over na om je hond misschien zelfs weg te doen omwille van irritante problemen die je ondervindt? Heb je zelf al zoveel uitgeprobeerd dat je op het internet kan vinden, maar lijkt niets te helpen? Dan is het tijd om een gedragstherapeut in te schakelen.

Waarom een gedragstherapeut?

Waarom zou je er voor kiezen om een gedragstherapeut in te schakelen? Dat is simpel: een gediplomeerde gedragstherapeut weet de lichaamstaal van je hond te analyseren en gaat samen met jou op zoek naar mogelijke oplossingen. Er wordt gekeken naar het totaalplaatje van jou en je hond en aan de hand daarvan worden er zaken uitgeprobeerd die jullie kunnen helpen. Ook nadien kan je nog altijd bij je gedragstherapeut terecht om je vragen te stellen. Zij ondersteunen je ook in de toekomst nog.

 

Gediplomeerd?

Echter moet je er wel voor zorgen dat, wanneer je rondkijkt voor gedragstherapeuten, je een gedragstherapeut kiest die ergens een diploma heeft gehaald hiervoor. Staat dit nergens op de website vermeld, vraag dit dan na. Een gediplomeerde gedragstherapeut moet in staat zijn om zijn/haar diploma’s te laten zien.

Maar waarom moet hij/zij gediplomeerd zijn? Er zijn veel mensen die zich “gedragstherapeut” noemen op het internet omdat ze al jaaaaaren een hond hebben. Echter, wanneer je echt door gaat vragen, merk je dat veel van deze personen zijn blijven hangen bij een ouderwetse of achterhaalde theorie over opvoeding. De opvoeding van je hond, de regels die je moet hanteren, het voedsel dat hij dient te krijgen,… Alles verandert, alles evolueert. Een goede, gediplomeerde gedragstherapeut weet dit en zorgt er voor dat hij of zij zich regelmatig bijschoolt om zo up to date te blijven met de meest recente ontwikkelingen.

Is Therapy4Dogs gediplomeerd en up to date?

Jazeker! Sinds december 2015 hebben wij ons diploma ontvangen. Wij hebben onze studie gedaan bij Toscanzahoeve, onder leiding van Inge Pauwels. Op zeer regelmatige basis scholen wij ons ook bij. Om hier meer over te weten, klik hier.

Mogelijkheden van Therapy4Dogs

Binnen Therapy4Dogs hebben we verschillende mogelijkheden om samen met jullie aan de slag te gaan. Je kan er voor kiezen om privé te werken of in kleine groep. Natuurlijk kan je ook altijd aansluiten bij de lessen op de hondenschool. Dit gebeurt in samenspraak.

 

Gedragstherapie

Bij een consult komen we bij jouw thuis langs. Op die manier hebben we een beter overzicht van wat er allemaal mogelijk aan de hand is, wat de oorzaken kunnen zijn en hoe we dit oplossen. Voor meer informatie, klik hier.

Privétraining

Heb je eerder vragen over hoe je bepaalde oefeningen moet aanleren of wil je liever aan de slag met wat body en balance, maar dan individueel? Ook dat is mogelijk. Voor meer informatie, klik hier.

Lessen voor probleemhonden

 

Wil je samen met je hond aan de slag waar ook andere honden in de buurt zijn zonder dat hij overprikkeld wordt en waar de afstand tot de andere hond groot genoeg is om rust te kunnen vinden? Dan zijn onze lessen voor probleemhonden mogelijk iets voor jullie. Voor meer informatie, klik hier.