Leerzame wandeling

Leerzame wandeling

Heb jij een hond die tijdens het wandelen reageert op andere honden? Dit kan zijn door stress, opwinding, angst, agressie,… Dan is dit misschien iets voor jou!

We maken met een groep van maximum 2 personen een korte wandeling (duratie ongeveer een halfuur). Tijdens deze wandeling word je begeleid door gedragstherapeut Tine waarbij er feedback gegeven wordt over het omgaan met verschillende situaties die we tegenkomen. De communicatie tussen hond en eigenaar wordt geobserveerd, waarna er een terugkoppeling volgt over wat we allemaal zien qua lichaamstaal bij de hond en hoe je hier het best op kan reageren.

Voor wie?

Deze wandelingen zijn voor honden die uitvallen naar andere honden, mensen, auto’s, honden die angstig zijn, honden uit het buitenland, honden die onzeker zijn en weinig zelfvertrouwen hebben.

Wat?

Je hond leert aangelijnd op ruime afstand kennis maken met andere honden en hier op een rustige manier op te reageren. Door deze afstand te bewaren blijft het stressniveau laag.
De hond leert wennen aan verschillende situaties en zal leren zich rustig te gedragen in het bijzijn van andere honden.
Angstige of onzekere honden leren dat ze niet angstig moeten zijn. Je hond leert om confrontaties uit de weg te gaan.

Je hond leert dus om meer zelfvertrouwen te krijgen en samen te werken met jou. Hij leert hierbij ook sociale vaardigheden met andere honden te verkrijgen door positieve ervaringen en hij leert zelf zijn eigen keuze maken.
Zelf leer je hoe je inzicht kan krijgen in de communicatie van je hond, hoe je hem meer zelfvertrouwen kan geven en hoe je kan reageren in bepaalde situaties.

Benodigdheden

Er wordt gevraagd om je hond een tuigje aan te doen en steeds een lijn van 5 meter bij te hebben (kan bij ons worden aangeschaft).

Verder is het aangewezen om hele lekkere snoepjes en een super fijn speeltje mee te brengen naar deze lesjes.

Wanneer?

Dit is, net zoals de special class, te bespreken met de anderen van de groep. Vaak gaat zo’n wandeling door op een weekavond.

Prijs

De kostprijs voor deze wandeling is 35€ per halfuur.

Ben je geïnteresseerd in deze wandelingen, dan mag je ons contacteren via berichten op Facebook of via info@therapy4dogs.be.

Noot: Deze lessen verschillen van de special class-jes, omdat hier de focus wordt gelegd op het wandelen waarbij deze bij de special class-jes ligt bij het aanleren van vaardigheden, gehoorzaamheid en bezig zijn met je hond op een fijne, rustige manier.