Rally-O Fun

Rally-O Fun

Sommige mensen kennen het, anderen misschien niet (meer). Rally-O (of voluit Rally-Obedience) is een hondensport die uit Amerika overgewaaid is. Deze is een tijd populair geweest, maar is inmiddels wat uitgedoofd. Bij Therapy4Dogs gaan we er echter mee aan de slag om onze cursisten zo extra uit te dagen.

Wat is Rally-O?

Maar wat is het dan net? Rally-O is een combinatie van gehoorzaamheid en behendigheid. Er wordt geen gebruik gemaakt van stress of druk, alles gebeurt op een speelse, ongedwongen manier.

Je mag allerlei manieren gebruiken om je hond aan te moedigen om oefeningen te doen en je mag ook commando’s herhalen indien dat nodig is. Plezier en fun staan bij deze voorop!

Aan de hand van verschillende oefeningen loop je samen met je hond een uitgestippeld parcours. Deze parcours worden door de trainer verzonnen en aangepast waar nodig voor het niveau van de deelnemers.

Voorbeeld

Voor wie?

Maar voor wie is het dan? Om niet volledig van nul te moeten starten vragen we dat de mensen die willen deelnemen wel alvast een aantal basis gehoorzaamheidslesjes hebben bijgewoond. De hond hoeft nog niet alles perfect te kunnen, maar een basis aan het samenwerken met de baas moet er wel zijn.

Voor de rest is iedereen van harte welkom. Ben je nieuw op onze hondenschool, dan vragen we, zoals altijd, om eerst een privétraining met ons te boeken zodat we elkaar alvast leren kennen en de trainer weet welk niveau de hond ongeveer heeft.

Wanneer?

De lessen Rally-O Fun worden op verzoek ingepland. Kijk in onze agenda om te zien of er binnenkort een workshop of lessenreeks ingepland staat!

Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Prijs?

De lessenreeksen Rally-O Fun bestaan uit zes lessen. Je betaalt per lessenreeks een bedrag van €90,-.