Over ons

Wie ben ik?

Mijn naam is Tine Arets. Ik ben geboren op 31 mei 1990 en ben van opleiding leerkracht in het Secundair Onderwijs.

Ik heb drie honden, Tysha, Laika en Kenai, allen Berner Sennenhonden en dankzij hen ben ik mij gaan verdiepen in het hoe en wat bij het gedrag van honden, welke problemen er kunnen zijn bij honden en hoe deze opgelost kunnen worden.

De tips die ik mee had gekregen, probeerde ik steeds onmiddellijk uit op mijn twee eigen honden toen nog en al snel merkte ik het resultaat hiervan. Hierdoor gedreven begon ik mij steeds verder te verdiepen in het gedrag en de leerprocessen bij dieren. Om meer kennis te maken met verschillende rassen heb ik een uitlaatservice gestart in januari 2015. Verschillende hondjes zijn langsgekomen en steeds heb ik mijn best gedaan om hen buiten de wandeling ook iets extra aan te bieden, bijvoorbeeld hersenwerk, speurspelletjes, training,…

Mijn stage vond plaats in Toscanzahoeve in juni 2015. Samen met mijn medestudenten mochten we observeren en uiteindelijk een case zelf behandelen. We hadden er allemaal behoorlijk veel zin in en dan ook erg trots dat we geslaagd waren. Vanaf dan kon het echte werk beginnen. Om mijn diploma te krijgen moest ik ook nog twee extra cases zelfstandig behandelen en een eindwerk schrijven. Het onderwerp van mijn eindwerk werd “Socialisatie” en al snel vond ik mensen die hulp nodig hadden met hun hond.

Omdat ik erg gemotiveerd was om van het begeleiden van honden en baasjes nog meer mijn beroep te maken heb ik een hondenschool opgestart. Hier begeleiden we honden op een zo positief mogelijke manier zodat ze zich kunnen ontplooien en kunnen groeien naar eigen potentie.

In december 2015 ben ik officieel afgestudeerd aan Toscanzahoeve – Booischot als Hondengedragstherapeut en Hondeninstructeur. In oktober 2016 heb ik het diploma instructeur Hoopers behaald.

Ik heb in 2016 en 2017 bijscholingen gevolgd voor Instructeur Impuls Controle Delphi’s way, bij Liesbeth Hoogendoorn.

Op 28 april 2020 heb ik mijn diploma gehaald van Hooperslevels Instructeur bij Dokter Snuffel, Mandy van Laar.

Op 8 augustus 2020 ontving ik mijn diploma van R.I.E.C.H. instructeur van Mandy van Laar van Dokter Snuffel. In 2021 wordt er aan mij gevraagd om de ganse opleiding op mij te nemen.

Op 3 december 2020 slaagde ik voor de opleiding van DAI (Dog Assisted Interventions), samen met Laika. Op 3 mei 2021 zijn we geslaagd als DAI team, dit zowel met Laika als Tysha!

Op 10 december 2021 ontving ik mijn diploma van DAI instructeur voor opleiding level 1 (basis) en 2 (advanced).

In het voorjaar van 2022 behaalde ik mijn diploma’s voor PADA technician en leader.

Behaalde diploma’s

  • Kynologisch Instructeur (2015)
  • Kynologisch Gedragstherapeut (2015)
  • Instructeur Hoopers (2016)
  • Instructeur Impuls Controle Delphi’s way – module 1 t.e.m. 3 (2016-2017)
  • Hooperlevels instructeur (2020)
  • R.I.E.C.H. instructeur/begeleider (2020)
  • Begeleider DAI team met Laika (2021) en Tysha (2021)
  • DAI instructeur basis (level 1) en advanced (level 2) (2021)
  • PADA technician en leader (2022)
  • Rally-O instructeur (2022)

Bijscholingen

Wil u een mooi overzicht van mijn diploma’s, maar ook mijn recente en minder recente bijscholingen? Kijk dan op deze pagina. Als kynologisch gedragstherapeut en instructeur vind ik het erg belangrijk om je zoveel mogelijk te blijven bijscholen. In 2022 is me dat zeker goed gelukt!