Lessen voor honden met ongewenst gedrag

Dus je hebt een hond met een probleemgedrag…

Je hebt een probleemhond en zit met je handen in het haar?

Je zou erg graag wat meer met je hond doen, maar je wordt niet toegelaten op een gewone hondenschool?

Je hebt nood aan iets om je hond meer zelfvertrouwen te geven?

Je hond valt uit naar andere honden waardoor naar een gewone hondenschool gaan een hele opgave is die onmogelijk lijkt?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij, bij Therapy4Dogs, leven net om de band met je hond beter te maken en alle kleine problemen en opstakels die je ondervindt te verhelpen. Buiten onze gewone gedragstherapie waarbij we aan huis komen bieden we ook enkele lessen aan die handig kunnen zijn voor jou en je trouwe viervoeter.

Privétraining met onze eigen honden

We starten bij een eerste kennismaking steeds met een privétraining. Als het gaat over uitvallen aan de leiband (uit agressie, overenthousiasme,…), is er de mogelijkheid dat ik mijn eigen honden mee breng en deze op afstand ergens aan een paaltje hang. Op die manier is er afleiding van andere honden in de buurt en kan er met die afleiding geoefend worden om de focus terug bij de baas te krijgen.

Er wordt heel individueel gekeken naar wat jullie nodig hebben als team om terug een goede balans te krijgen. Samen proberen we dingen uit. Eventueel doe ik het even voor zodat jullie het nadien zelf na kunnen doen. Past een oefening niet volledig bij jullie? Dan zoeken we een andere oplossing die wél bij jullie past.

Interesse? Maak gerust een afspraak.

Special class

Begin 2017 zijn we gestart met een nieuwe lessenreeks waarbij telkens maximum 4 honden per groep aanwezig zijn.

De special class bestaat uit acht lessen waarin eerst op afstand vertrouwen en rust bij hond en baas wordt ingebouwd en waarbij al gaandeweg de afstand tot de andere honden verkleind wordt. Deze soort lessen zijn dus ideaal voor wanneer je hond uitvalt naar andere honden en je toch graag met hem dingen wil leren zoals hersenwerk, speuren, rust krijgen in het lichaam, body en balance, maar ook gehoorzaamheid. Is de gewone hondenschool dus te druk voor je hond of heeft hij dan last van te veel prikkels? Dan is dit mogelijk iets voor jullie.

Special class – vervolg

Sinds kort hebben we ook een vervolg gemaakt op onze special class. Sommige van onze klanten konden na de special class doorstromen naar een gewone groepsles, maar anderen hebben nog net dat extra zetje nodig. Daarom een vervolg!

Bij deze lessenreeks van acht lessen focussen we meer op het wandelen aan de lijn en daarbij het passeren van andere honden. De nadruk wordt daarnaast ook gelegd op het leren negeren van honden en het leren kennen van de afstand waarop jouw hond het nog oké vindt en wanneer niet meer.