Special Class – vervolg

Special Class – vervolg

We stellen u voor: Special Class – vervolg.

De meesten van jullie kennen “special class” wel, de lessenreeks van acht lessen waarbij je samen met je hond – eerst op grote afstand – aan de slag gaat om de hond te leren andere honden te negeren. Op algemeen verzoek hebben we getracht om een vervolg aan deze Special Class te breien. Een vervolg waarin we nog meer gaan focussen op het ook aan de lijn meewandelen en zo andere honden passeren. Het duurde iets langer dan gepland, maar eindelijk is hij er dus!


Wat houdt het net in?

  • Het is opnieuw een lessenreeks van acht lessen
  • Vier van de acht lessen gaan door op het veld te Merksplas, de vier andere lessen worden “wandelingen” die we in Merksplas Kolonie gaan doen, maar ook in Turnhout. Meer informatie volgt bij inschrijving.
  • Dit is een vervolgcursus na de “gewone” special class, omdat de afstand tot andere honden op bepaalde plaatsen al oké moet zijn en de hond al moet hebben geleerd dat er andere dingen ook leuk of interessanter kunnen zijn dan het staren of uitvallen naar een hond.
  • Bij de vervolgcursus wordt de nadruk gelegd op het enerzijds leren negeren van honden, anderzijds het leren passeren (of soms achtervolgen) van honden zonder frustratie, maar ook dat je eens echt gaat kijken welke afstand jouw hond nu net nodig heeft. Meten is weten tenslotte.
  • We gaan opnieuw met maximum vier deelnemers per groep aan de slag.
  • Duratie van de lesjes zal tussen 30 minuten en 45 minuten liggen, weer enorm afhankelijk van hond tot hond.
  • Kostprijs is €140,- , te betalen bij de start van de lessenreeks.

Voor wie is het?

Voor iedereen die de special class – basis heeft doorlopen en graag verder wil gaan met focus tijdens de wandeling.

Wanneer is het?

Dit wordt onderling met de rest van de groepsleden afgesproken. Deze lesjes vallen meestal op een weekavond of op zaterdag of zondag.

Hoe deelnemen?

Zie jij het wel zitten om hier aan deel te nemen? Leuk, laat het me zeker weten! We proberen dan zo snel mogelijk een groepje samen te stellen met mensen die op hetzelfde moment als jou kunnen.

Wil je dus meedoen, stuur me even een e-mail (info@therapy4dogs.be) met daarin:

  • Wanneer je het beste kan (welke dag en uur eventueel)
  • Of er echt nog heel specifieke dingen zijn waar je tegenaan loopt
  • Of je voor de rest nog vragen hebt

Ik maak dan zo snel mogelijk alvast groepjes, zodat die al vaststaan en laat het jullie weten van zodra het mogelijk is om te starten.