R.I.E.C.H.

R.I.E.C.H.

Sinds 8 augustus 2020 mag ik me met veel trots R.I.E.C.H.-instructeur noemen. Deze opleiding heb ik bij Mandy van Laar van Dokter Snuffel gevolgd en met succes kunnen afronden.

Wat is R.I.E.C.H.?

R.I.E.C.H. is een mooie, fijne, maar ook zeker intensieve manier van het begeleiden en coachen van personen (en hun hond(en)) met een persoonlijk traject. Dit kan zijn bij hondentraining, maar evengoed bij hulp bij angst voor honden, bij faalangst,… . Maar niet alleen daarbij is het fijn om deze methode toe te passen. Eigenlijk kan je in iedere situatie wel met behulp van R.I.E.C.H. te werk gaan. Je leert er niet alleen je hond door kennen en begrijpen, maar ook jezelf. Het geeft je inzichten in jezelf, je hond en in jullie relatie zodat jullie nog beter op elkaar zullen kunnen inspelen. Heel nuttig ook indien je met je hond werkt of sporten met hem doet!

Bij een coachingssessie met R.I.E.C.H. worden er vijf verschillende onderdelen behandeld: Ruimte, Ik/jezelf zijn, Erkenning, Communicatie en Hiërarchie.

Wat houdt het in?

Tijdens de sessie (dit kan één sessie zijn, maar kunnen er ook meerdere zijn) gaan we dieper in op de verschillende onderdelen. We bekijken hierbij – in het geval van coachingssessie met hond – de relatie onderling, wat goed gaat, net minder goed gaat, waar er misschien problemen zitten, maar we gaan ook dieper in op de kwaliteiten van elkaar, de manier van leren, wie iedereen net is en waar de grenzen misschien liggen bij die persoon of die hond. Hoe communiceren jullie? Naar elkaar en naar de buitenwereld? Voel je je erkend door de ander? Erken je de ander net wel? Hoe groot is je ruimte? En die van je hond? Hou je hier rekening mee?

De gesprekken brengen vaak heel wat te weeg. Er wordt op een heel andere manier gekeken naar de relatie (en het eventuele probleem). Samen zoeken we een weg doorheen het hele parcours waardoor jullie op het einde elkaar beter zullen begrijpen en de puzzelstukjes op hun plaats zullen vallen.

Voor wie?

R.I.E.C.H. is voor iedereen toegankelijk. Wil je je hond graag beter begrijpen? Of misschien net een bepaald “issue” oplossen? Wil je gewoon graag werken aan je relatie met je hond? Of net een nog beter contact met hem krijgen? Wringt er ergens iets, maar weet je niet wat? Wil je weten hoe je zelf iets in je contact met de hond kan veranderen? Of wil je weten wat je zelf kan doen om ook het gedrag van je hond te zien veranderen (of net jouw blik op zijn gedrag)? Al deze redenen zijn meer dan genoeg om deel te nemen aan een R.I.E.C.H. coachingssessie.

Samen met coach Tine ga je op een natuurlijke en positieve manier er mee aan de slag en werk je het hele traject op je eigen tempo af. Jij bepaalt dus!

Hoe, waar, wanneer?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Je kan een eerste privécoachingssessie boeken via ons contactformulier of door een e-mail te sturen.
  • Samen bespreken we dan een moment en gaan aan de slag.
  • Eventueel kunnen er nog meerdere sessies geboekt worden om het hele traject rustig te doorlopen. Dit wordt persoonlijk afgesproken.
 • Je kan deelnemen aan de online cursus waar je samen met enkele anderen het traject online (via facebook) aflegt.
  • Gedurende tien weken wordt er iedere twee weken een nieuw onderdeel behandeld.
  • Je krijgt theorie-uitleg, opdrachten, filmpjes,… waar je zelf ook mee aan de slag kan gaan. Deze opdrachten bestaan grotendeels uit nadenkopdrachten. Er zitten ook een aantal opdrachten tussen die je samen met je hond kan doen. De opdracht filmen en doorsturen mag, maar is niet verplicht.
  • De opdrachten per onderdeel die je zelf maakt worden in de groep gezet en daar krijg je feedback op van Tine. De belangrijkste slogan van de online cursus is echter: “niets moet, alles mag”. Je hoeft je dus niet verplicht te voelen om een bepaalde opdracht te maken of deze te delen.
  • Wil je graag een opdracht maken, maar niet in de groep zetten? Dan mag je de opdracht naar mij persoonlijk doorsturen en krijg je privé feedback.
  • Iedere twee weken zal er op een afgesproken avond een facebook live-sessie zijn waarin je nog een keer al je vragen kan stellen en waar we de afgelopen weken nog eens samen doorlopen.
  • Nadien blijft de groep nog een tweetal weken open zodat je alles rustig kan afwerken.
  • Interesse? Laat het ons weten. Voorlopig is er nog geen nieuwe datum ingepland voor een nieuwe start.
  • Prijs: €95,- voor 12 weken begeleiding met betrekking tot de onderdelen en opdrachten.