Online lezingen en workshops

We hebben een aantal cursussen en lezingen die je altijd bij ons online kan bestellen! Super handig, omdat je dan gewoon op je eigen tijd en tempo aan de slag kan gaan met de materie en er geen druk ligt op het snel afwerken of steeds naar een les moeten komen.

Een greep uit ons aanbod:

 • Lezing lichaamstaal (toegang voor twee weken) – €30,-
 • Cursus Zelfbeheersing – module 1 (toegang voor zes maanden) – €45,-
 • Cursus Zelfbeheersing – module 2 (toegang voor zes maanden) – €45,-
 • Lessenreeks Dogdance (toegang voor zes maanden) – €60,-
 • Online cursus – Samen op Pad: De Avonturen van Je Opgroeiende Hond – Van Pup tot Puber! (toegang voor twaalf maanden) – €179,- tijdelijke prijs
 • Online jaarcursus voor een goede basis als team: Samenwerken met uw hond (toegang voor twaalf maanden, vier diverse modules) – €230,- excl BTW per module of €650,- excl BTW voor gehele opleiding
 • R.I.E.C.H. (toegang voor twaalf maanden) – €236,-

Uitleg

Lezing lichaamstaal

Heb je een hond en zou je graag meer te weten komen over zijn gedrag en lichaamstaal? Dan ben je hier aan het juiste adres! Kan je niet online of ter plaatse zijn als we een lezing van lichaamstaal hebben ingepland? Dan is dit misschien wel een optie voor je. De lezing is – zonder interactie van anderen en extra materiaal – voor jou nog een keertje opgenomen. Je krijgt gedurende één uur uitleg over de lichaamstaal van honden en wat dit betekent. Ideaal om thuis te bekijken! Je krijgt toegang voor twee weken.
Ook wordt er stilgestaan bij de verschillende emoties die het vaakst voorkomen bij honden: angst, spel en agressie. Waaruit bestaat het verschil en hoe kan je dat in een oogopslag herkennen? Welke signalen laat een hond allemaal zien en wat betekenen ze?

Prijs:
€20,- voor leden van de hondenschool van Therapy4Dogs
€30,- voor niet-leden

Workshop zelfbeheersing (2 modules)

Deze workshops bestaan per module uit vier delen. Per onderdeel krijg je verschillende oefeningen in verband met zelfbeheersing die je thuis kan uitproberen.

Impuls controle wordt steeds vaker gebruikt tijdens het trainen van de hond. Eigenlijk wil impuls controle “zelfbeheersing” zeggen. Tijdens deze lessenreeks, bestaande uit verschillende modules, bieden we de hond verschillende oefeningen, maar ook keuzes aan. Door hem op een rustige, positieve manier te begeleiden zorgen we er voor dat hij uit zichzelf de juiste keuze zal gaan maken waardoor we hem daarvoor kunnen gaan belonen.
Je gaat dus samen met je hond aan de slag om hem bepaalde grenzen aan te geven, duidelijk naar hem te zijn wat je van hem verwacht én hem vooral ook zelf te laten nadenken.
Deze oefeningen bieden je niet alleen handvaten aan om thuis aan de slag te gaan met grenzen stellen, maar ze zorgen er ook voor dat jullie samen uitgedaagd worden en dat jullie band beter zal worden.

Prijs: €45,- per module

Dogdance

Tijdens deze lessen leer je allerlei leuke trucjes aan aan je hond. Deze trucjes kunnen gewoon voor de fun zijn, maar zijn ook ontwikkeld om een beter lichaamsbesef te krijgen en een betere band met je hond. Je gaat samen aan de slag, dicht bij elkaar, maar ook iets verder. Gezellig bezig zijn samen is hierbij het belangrijkste.
De trucjes zijn uiteenlopend. Er zitten er sowieso bij die je nog niet gedaan hebt! Je leert er dus zeker iets van.

Prijs: €60,-

Online cursus – Samen op Pad: De Avonturen van Je Opgroeiende Hond – Van Pup tot Puber!

Had u het al gehoord van onze nieuwste online cursus? We hebben een cursus gemaakt voor alle puppy-eigenaren met pups van 6 weken tot 6 maanden oud!

Tijdelijk voor slechts €179,- voor meer dan 100 topics met oefeningen, informatie, video’s,…

Wat leert u in deze online cursus?
 Gehoorzaamheidsoefeningen zoals contactoefening, zitten, liggen, staan, plaats, blijven, hierkomen, wandelen aan ontspannen lijn, zelfbeheersing,… én waarom we dit aanleren!
 Belangrijke tips en tricks zoals wat te doen bij bijten, hoeveel moet uw pup rusten, waar let u op bij het trainen van uw pup,…
 Socialisatie en habituatie zoals wat het verschil is, hoe u socialiseert en habitueert en waar u op moet letten, wat u allemaal kan socialiseren en habitueren,…
 Lichaamsbesef zoals hoe u uw pup leert om zijn eigen lichaam beter te leren kennen en zijn vier poten bewuster te gebruiken, waar u op moet letten bij balans & coördinatie en hoe u zulke dingen stapsgewijs opbouwt,…
 Uit het leven gegrepen situaties van Wallis zoals de eerste kennismaking bij ons huis en met de andere honden, onze trainingen met hem, leuke filmpjes over habituatie/socialisatie of andere dingen,…

Extra informatie:
 U heeft 1 jaar toegang
 Meer dan 100 verschillende topics met diverse onderwerpen
 Tekstuele uitleg én video’s bij oefeningen
 Het waarom achter oefeningen wordt uitgelegd
 Mogelijkheid om 1 privétraining van 30min online te boeken, inbegrepen in de prijs
 Extra topics worden nog toegevoegd tot Wallis 6 maanden oud is, dus nieuwe content mogelijk nadat u toegang heeft gekregen!

Online jaarcursus voor een goede basis als team: Samenwerken met uw hond

In harmonie samenwerken met je hond. Vertrouwen hebben in elkaar en het beste van elkaar naar boven halen. Dat wil jij toch ook? Dan hebben wij de perfecte cursus voor jou en je hond! 

Via online lessen, de basis leggen voor een goede samenwerking met jouw hond. Samen werken dat betekent dus samen aan het werk. Door middel van kennis en oefeningen.
Wat maakt deze cursus uniek en waarom MOET jij deze cursus volgen?

 • De cursus bevat veel filmmateriaal. Dit is niet in scene gezet, maar gewoon zo als het is. Het echte leven. 
 • De filmpjes gaan gepaard met een duidelijke uitleg, dus je kunt het gelijk in de praktijk gaan toepassen. 
 • Een zeer uitgebreid pakket aan kennis, trainingsmethodes, het goed leren kijken en lezen van de lichaamstaal van je hond,  wordt dit jaar met je gedeeld. 
 • In feite, onmisbaar voor iedereen die een hond heeft! Dit alles vanuit positieve training en ook juist begrenzing van je hond. 
 • Je wordt door twee professionele kynologisch instructeurs begeleid die beide geaccrediteerd zijn en beschikken over veel kennis, ervaring en enthousiasme. 

Het beste uit Nederland en België komt samen op hondengebied!!

Inhoud van het jaarprogramma:

52 online lessen, verdeeld over 4 module van elk 13 lessen

 • geen voorkennis vereist 
 • veel filmmateriaal 
 • laagdrempelig 
 • ware verbinding met je hond 
 • positieve training 
 • te volgen voor alle rassen en alle leeftijd 
 • een aanrader voor pups voor het leggen van een goede basis 
 • voor meer inzicht in het gedrag van jouw hond, word je meer bewust van jouw   gedrag en houding en die van je hond
 • werken aan gehoorzaamheid en beheersing 
 • basis oefeningen 
 • lichaamstaal 
 • fun 
 • speuren 
 • doggydance 
 • impuls controle 
 • pijn bij honden 

Kosten:

 • Per module van 13 lessen :  € 230 excl. Btw
 • Voor de gehele opleiding: €750 excl. Btw

Altijd beginnen bij module 1. Inschrijven kan per module (1 tm 4).

 • 1 x per maand gratis vraag en antwoord uurtje online
 • deelname aan de besloten facebook groep 
 • korting op diverse master classes (worden op de besloten fb pagina gedeeld)

R.I.E.C.H. online cursus

Sinds 2020 ben ik gestart met een super interessante manier van coachen: R.I.E.C.H. (bedacht door Mandy van Dokter Snuffel).
Begin november 2020 zijn we gestart met de eerste online cursus en de reacties tot hiertoe waren al heel leuk! Met één onderdeel zijn er toch al wel wat inzichten gekomen waar we steeds dieper op in zullen gaan.

Wil je jezelf een cadeau geven en wat meer leren over de relatie met je hond? Of misschien loop je wel tegen iets aan waar je niet goed weet hoe je er op moet reageren. Wie weet is er altijd wel iets geweest waar je je vinger niet op kan leggen. Of je wil gewoon eens wat dieper in gaan op de relatie en het contact met je hond en je gezinsleden. Dan is dit zeker iets om eens te proberen.

Meer informatie over R.I.E.C.H.: Kijk hier.

Prijs: €236,- voor individuele begeleiding met betrekking tot alle onderdelen en opdrachten.

Wandelen zonder trekken cursus

Deze cursus is volledig nieuw! We zijn hem nog verder aan het uitwerken en van zodra het helemaal afgerond is, kan je hier meer informatie er over vinden!

Coming soon!!