Online lezingen en workshops

Sinds 2020 is de nood stilaan gegroeid aan het meer gebruik maken van online lezingen en workshops. Mensen konden niet langer ter plaatse komen, maar waren nog wel geïnteresseerd in verschillende lezingen om te ontdekken of oefeningen om te doen. Daarom hebben we ons de afgelopen maanden sterk gemaakt om verschillende mogelijkheden aan iedereen aan te bieden. We geven jullie daar graag een overzicht van.

De online lezingen gebeuren via Google Meet. Je kan dit op je mobiel en laptop/pc gebruiken. Voor je mobiel moet je een app installeren dan.

De online cursussen gaan door op facebook. Heb je geen facebook, maar wil je toch graag meedoen? Laat het me weten, dan zoeken we daar een oplossing voor!

Uitleg

Lezing lichaamstaal

Heb je een hond en zou je graag meer te weten komen over zijn gedrag en lichaamstaal? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Dit is een online lezing, maar kan ook ter plaatste gevolgd worden. Je meldt je aan via mail of privébericht via onze pagina en krijgt dan tien minuten voor de start een link doorgestuurd (hou je mail dus goed in de gaten of stuur ons een berichtje een tiental minuten op voorhand). Je hebt voor het online volgen geen webcam nodig, al kan dat wel fijn zijn. Een microfoon is handig, maar niet noodzakelijk.

Onze gedragstherapeut staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Aan de hand van een presentatie worden er foto’s en filmpjes getoond en wordt er u verteld waar u op moet letten als u naar de lichaamstaal van uw hond kijkt.
Ook wordt er stilgestaan bij de verschillende emoties die het vaakst voorkomen bij honden: angst, spel en agressie. Waaruit bestaat het verschil en hoe kan je dat in een oogopslag herkennen? Welke signalen laat een hond allemaal zien en wat betekenen ze?
Heb je zelf vragen, dan is er ook tijd om deze te stellen. Indien gewild mag je vooraf je foto’s en filmpjes doorsturen zodat deze tijdens de workshop bekeken en besproken kunnen worden.

Dit is een workshop zonder hond, maar is wel erg interactief.

Prijs:
€30,- voor leden van de hondenschool van Therapy4Dogs
€40,- voor niet-leden

Datum: Zie agenda

Lezing probleemgedrag

Tijdens deze online, interactieve lezing gaan we kijken naar verschillende problemen waar baasjes met hun honden tegenaan lopen en wat mogelijke oplossingen daarvoor kunnen zijn.

Enkele voorbeelden:
– Verlatingsangst/niet alleen kunnen zijn
– Angst en stress gerelateerde problemen
– Lichaamstaal
– Niet komen bij roepen
– Onzindelijkheid
– In voorwerpen/meubels/lichaam bijten
– …

Bij iedere probleemsituatie (die kunnen door de deelnemers worden aangebracht; de lesgeefster voorziet ook een aantal cases) wordt er als eerste gekeken naar mogelijke oorzaken van het gedrag. Daarna worden verschillende oplossingsmogelijkheden bekeken en besproken.

Tijdens deze namiddag leer je op een andere manier naar honden kijken en ook zelf te trachten een oplossing te zoeken voor bepaald probleemgedrag, samen met de andere cursisten.
Let wel: dit maakt je geen gedragstherapeut! Het kan enkel helpen om bepaalde gedragingen beter te begrijpen en je handvaten geven om bij je eigen honden uit te testen.

Prijs:
€50,- voor leden van de hondenschool van Therapy4Dogs
€60,- voor niet-leden

Datum: er is nog geen nieuwe datum ingepland.

Lezing etherische oliën

Etherische oliën, je hoort er tegenwoordig best veel over, maar wat is het eigenlijk, wat kan het doen en vooral ook: hoe gebruik je het? Tijdens deze lezing kom je daar meer over te weten. Ik neem je mee in de wondere wereld van de oliën en belicht ook een aantal van die oliën met betrekking tot hun eigenschappen en waar ze bij helpen kunnen ondersteunen.

Prijs:
€10,-

Datum: er is nog geen nieuwe datum ingepland.

Workshop zelfbeheersing (3 modules)

Deze workshops bestaan uit drie delen. Per onderdeel krijg je verschillende oefeningen in verband met zelfbeheersing die je thuis kan uitproberen.

Impuls controle wordt steeds vaker gebruikt tijdens het trainen van de hond. Eigenlijk wil impuls controle “zelfbeheersing” zeggen. Tijdens deze lessenreeks, bestaande uit verschillende modules, bieden we de hond verschillende oefeningen, maar ook keuzes aan. Door hem op een rustige, positieve manier te begeleiden zorgen we er voor dat hij uit zichzelf de juiste keuze zal gaan maken waardoor we hem daarvoor kunnen gaan belonen.
Je gaat dus samen met je hond aan de slag om hem bepaalde grenzen aan te geven, duidelijk naar hem te zijn wat je van hem verwacht én hem vooral ook zelf te laten nadenken.
Deze oefeningen bieden je niet alleen handvaten aan om thuis aan de slag te gaan met grenzen stellen, maar ze zorgen er ook voor dat jullie samen uitgedaagd worden en dat jullie band beter zal worden.

Per module wordt er een nieuwe groep aangemaakt (op facebook) waarin gedurende acht weken alle oefeningen stelselmatig aan bod zullen komen. De oefeningen worden in een filmpje uitgelegd, maar er is ook een tekst ter beschikking zodat je alles vlot en snel terug kan lezen en zien.
Je hebt de mogelijkheid om zelf je filmpjes in te sturen zodat ik daar feedback op kan geven.
De groep blijft 10 weken openstaan zodat je rustig en op je eigen tempo de oefeningen kan maken. Op het einde ontvang je een certificaat.

Prijs:
€60,- per module

Datum:
Zie agenda

R.I.E.C.H. online cursus

Sinds 2020 ben ik gestart met een super interessante manier van coachen: R.I.E.C.H. (bedacht door Mandy van Dokter Snuffel).
Begin november 2020 zijn we gestart met de eerste online cursus en de reacties tot hiertoe waren al heel leuk! Met één onderdeel zijn er toch al wel wat inzichten gekomen waar we steeds dieper op in zullen gaan.

Wil je jezelf een cadeau geven en wat meer leren over de relatie met je hond? Of misschien loop je wel tegen iets aan waar je niet goed weet hoe je er op moet reageren. Wie weet is er altijd wel iets geweest waar je je vinger niet op kan leggen. Of je wil gewoon eens wat dieper in gaan op de relatie en het contact met je hond en je gezinsleden. Dan is dit zeker iets om eens te proberen.

WAT IS R.I.E.C.H.?
R.I.E.C.H. is een mooie, fijne, maar ook zeker intensieve manier van het begeleiden van personen (en hun hond(en)) met een persoonlijk traject. Dit kan zijn bij hondentraining, maar evengoed bij hulp bij angst voor honden, bij faalangst,… . Bij een coachingssessie met R.I.E.C.H. worden er vijf verschillende onderdelen behandeld: Ruimte, Ik/jezelf zijn, Erkenning, Communicatie en Hiërarchie.
De onderdelen kunnen best intensief zijn en ook diepgaand. We gaan echt kijken naar wie jullie als persoon (en hond) zijn, wat jullie kwaliteiten zijn, de grootte van jullie ruimtes, hoe jullie ten opzichte van elkaar staan, welke grenzen jullie eventueel aangeven of waar jullie misschien moeilijkheden mee hebben. Je bent zelf vrij om te kiezen hoe open je over bepaalde dingen bent, tijdens de cursus. Niets hoeft, alles mag.

VOOR WIE?
R.I.E.C.H. is voor iedereen toegankelijk. Wil je je hond graag beter begrijpen? Of misschien net een bepaald “issue” oplossen? Wil je gewoon graag werken aan je relatie met je hond? Of net een nog beter connectie met hem krijgen? Wringt er ergens iets, maar weet je niet wat? Wil je weten hoe je zelf iets in je contact met de hond kan veranderen? Of wil je weten wat je zelf kan doen om ook het gedrag van je hond te zien veranderen (of net jouw blik op zijn gedrag)? Al deze redenen zijn meer dan genoeg om deel te nemen aan een R.I.E.C.H. coachingssessie of zoals nu wordt aangeboden, een R.I.E.C.H. online cursus.
Je maakt de opdrachten wanneer jij er de tijd voor hebt! Dus ideaal om te combineren met je werk- en privéleven.

MEER INFORMATIE
Je kan deelnemen aan de online cursus waar je samen met enkele anderen het traject online (via facebook) aflegt. Je wordt na inschrijving en betaling op de startdatum toegevoegd aan een gesloten groep op facebook.
Gedurende vijftien weken wordt er iedere drie weken een nieuw onderdeel behandeld. Per onderdeel (dus per drie weken) krijg je verschillende opdrachten met: uitleg, nadenkopdrachten, filmpjes,… waar je zelf ook mee aan de slag kan gaan. Deze worden verspreid over de twee weken zodat je deze stap voor stap kan doen. Je kiest zelf wanneer je deze maakt, je hebt er tenslotte twaalf weken de tijd voor in totaal.
De opdrachten per onderdeel die je zelf maakt worden in de groep gezet en daar krijg je feedback op van mij als je reageert.
Iedere drie weken zal er op een afgesproken avond een facebook live-sessie zijn waarin je nog een keer al je vragen kan stellen en waar we de afgelopen weken nog eens samen doorlopen. (Deze live kan je nadien gewoon terugkijken, dus geen zorgen als je toevallig net niet kan.)
Nadien blijft de groep nog een aantal weken open zodat je alles rustig kan afwerken.

Prijs: €99 (voor 20 weken online begeleiding binnen het programma)

Datum: nog niet ingepland

Wandelen zonder trekken cursus

Deze cursus is volledig nieuw! We zijn hem nog verder aan het uitwerken en van zodra het helemaal afgerond is, kan je hier meer informatie er over vinden!

Coming soon!!