Tysha’s pagina

Hé hoi, hallo daar! Mijn naam is Tysha (van ’t Ballaershof) en ik ben ook een berner sennenhond, net zoals mijn grote zus. Nu ja, grote zus… Toen ik bijna negen maanden was, was ik al groter dan haar, hihi. Ik ben geboren op 12 maart 2020, net in het coronatijdperk!

Mijn baasjes hebben veel moeite gedaan om toch een keertje langs te komen met mijn nieuwe broer en zus voor ik naar hen toe mocht komen. Ze waren maar net op tijd met hun vraag, maar baasje Tine haar e-mail was al bijna even uitgebreid als deze website en ze heeft veel uitgelegd over wat ze allemaal met haar honden doet en wat ze zelf belangrijk vindt. Daarna heeft ze nog een kilometers lange vragenlijst gestuurd om maar zeker te zijn dat mijn fokker een goede was. Nou ja, natuurlijk is die dat! Ze durft nogal hoor.

Op twee maanden oude leeftijd was het dan zover, ik mocht mee met mijn nieuwe broer en zus naar mijn nieuwe huis. Toch wel spannend hoor! Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. En die nieuwe zus van me… Die vond me precies niet zo heel leuk. Maar gelukkig is ze ondertussen helemaal ontdooid. Hoe kan dat ook anders, ik ben gewoon een schatje.

Baasje heeft mij van in het begin goed proberen op te leiden en te zorgen dat ik veel aandacht voor haar had. En dat had ik ook hoor! Of tenminste… Toch voor al die lekkere brokjes en ander lekkers dat ze steeds bij zich had. Ik ben stiekem een echt vreetzakje. Komkommer, appel, ananas, bloemkool, ei, aardbeien,… Het maakt me niet zo veel uit wat het is, ik vind bijna alles lekker! Maar ik kan ook heel flink zijn hoor. Mijn baasje heeft veel moeite gedaan om te zorgen dat ik niet zomaar dingetjes van de grond ga eten of uit handen ga stelen. Natuurlijk ben ik in mijn pubertijd dat even extra gaan uittesten – je moet het toch proberen, nietwaar?

Ondanks dat ik in een vreemd jaar geboren ben, heeft mijn baasje veel met mij gedaan om mij te socialiseren en te laten wennen aan allerlei mensen, dieren, omgevingen,… We zijn veel naar de markt geweest, maar ook naar de zoo, gaan suppen, naar de dierenwinkel, naar parken, een drukke winkelstraat, naar de hondenschool, meedoen met een mini-dogsurvival, in een bakfiets zitten en er rustig naast wandelen, zelfs ook rustig meelopen naar de fiets,… En overal was ik gewoon mega knap! Wist je dat ik toen ik nog wat jonger was zelfs een hele tijd in een rugzak heb moeten zitten en dat zonder te veel morren heb gedaan? Baasjes wilden graag een wandeling gaan doen in een heuvelachtig gebied, maar dat was natuurlijk nog wat te ver voor mij. Dus vonden ze er niets beter op dan mij in een rugzak te steken. Eerst vond ik dat niet zo leuk, maar eh… Zo gedragen worden heeft toch ook voordelen hoor! Oké, misschien ben ik wel een beetje een diva.

Ik hou er van om lekker bezig te zijn met mijn baasjes. Ik vond rustig knuffelen in het begin niet zo leuk, maar ben dat steeds leuker aan het vinden! Gewone aaitjes vind ik ook heel leuk, vooral aan mijn kontje kan ik heel goed verdragen. Trucjes aanleren vind ik erg leuk! Baasje wil misschien met mij “dogdance” gaan doen. Kan je je dat al voorstellen? Baasje die gaat dansen? Hilarisch toch?

Zwemmen is nog niet helemaal mijn ding, maar ik doe het wel. Ik hou van wandelen en gewoon wat gekke dingen doen. En natuurlijk van mijn broer en zus lekker uitdagen. Zus vindt dat niet altijd even leuk en doet niet altijd mee, maar broer Kenai kan ik meestal zover krijgen dat hij lekker achter me aankomt. Echt zo leuk!

Ik ben nog wat jong en onbezonnen, maar maak graag kennis met jullie! Ik kan heel goed focus houden op mijn baasje, maar kan ook al goed samenwerken met andere mensen. Ik kijk er naar uit om lekker met jullie aan de slag te gaan. Tot snel!