Hoopers

Hoopers

Wat is hoopers?

Hoopers is een leuke en volwaardige opzichzelfstaande hondensport. Het is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen en is geschikt voor elke hond.

Het aanleren van deze hondensport gebeurt bij ons ‘drukvrij’. Het is tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk blijft. Aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel de hond als de handler.

De hindernissen bestaan uit hoopers, tonnen en tunnels. Alles gebeurt laag bij de grond. Er zijn dus geen sprongen of hoogtetoestellen en de parcours voor de hond bestaan uit vloeiende lijnen.
De handler dirigeert de hond op afstand en loopt niet mee. Dit maakt de sport daarom ook geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking.

Hoopers is een volwaardige sport en kan naast elke andere hondensport beoefend worden, zonder dat dit conflicteert. En door de minimale lichamelijke belasting kunnen ook pups, jonge honden en oudere honden deelnemen.

Meld je nu aan voor een cursus of maak kennis tijdens een workshop. Zie agenda voor meer informatie. Ervaar zelf hoe leuk het is en hoeveel plezier de hond hieraan beleeft.

Meer informatie?

De sport

Hoopers is een sport met een minimale belasting voor hond en handler. De hindernissen bestaan uit hoopers, tunnels en tonnen. Deze toestellen kunnen zowel onafhankelijk worden gebruikt als worden samengevoegd in een parcours. De oefeningen zijn eenvoudig aan te passen aan de hond en/of de handler.

Voor de recreatieve deelnemer is het vooral een hele leuke sport, waarin samenwerking voorop staat.

Voor de sportieve deelnemer kan het een uitdaging zijn om een parcours zo snel mogelijk en zonder fouten af te leggen.

Hindernissen

Hoopers – Dit zijn halfronde poortjes waar de hond onderdoor loopt
Tunnels – In diverse lengtes waar de hond doorheen loopt
Tonnen – Obstakels waar de hond omheen loopt

Parcours

Het parcours kan bestaan uit alleen hoopers of alleen tunnels of alleen tonnen. Maar een parcours kan ook bestaan uit een diversiteit van deze hindernissen. Zo blijft het uitdagend en afwisselend en kan er steeds een nieuw parcours worden bedacht en gemaakt.

Voorbeeld parcours: