Angst voor honden – begeleiding met onze coachhond

Heb je niet zelf een hond, maar ben je wel bang voor honden? Of is je kind, broer, zus, familielid, vriend,… bang van honden en wil je daar graag wat aan doen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Samen met jou gaan we kijken naar wat de persoon met de angst voor honden net zo bang maakt van het dier. Hoe is dat ontstaan of welke elementen van de hond zijn zo spannend? Wat kunnen we er aan doen om die spanning en die angst wat te gaan verminderen zodat er een mooie balans en relatie ontstaat?

Maar hoe gaan we dan te werk?

We starten altijd met een eerste sessie, zonder hond, waarbij we kennis maken met elkaar. Aan de hand van enkele vragen gaan we door op de essentie van het probleem en proberen we daar een zo goed mogelijk beeld van te krijgen.

Daarnaast bekijken we enkele foto’s en afbeeldingen van honden en proberen al een eerste stap te zetten in het interpreteren van hondengedrag en signalen van lichaamstaal. Dit combineren we eventueel ook met foto’s of filmpjes die ik bij me heb van mijn eigen honden, dus de honden waar jullie kennis mee zullen maken en die ons tijdens de sessies zullen helpen. Wil je zo al wat meer over hen weten? Dat kan! Neem gerust een kijkje op hun eigen pagina’s.

Na de eerste sessie zonder hond kijken we samen of er nog een sessie (of meerdere) nodig is (/zijn) zonder hond of dat we de hond stilaan kunnen gaan introduceren. Dit uiteraard om te starten op grote afstand. Hoe groot die afstand is, hangt af van persoon tot persoon. Met behulp van een aantal leuke oefeningen en opdrachten proberen we een band te creëren tussen jullie en de afstand stelselmatig te verkleinen.

Iedere sessie gaan we een stapje verder en bouwen we verder op de voorgaande sessie. Het vertrouwen wordt langzaam opgebouwd zodat de persoon met angst voor honden steeds meer zelfvertrouwen krijgt in zijn eigen kennen en kunnen en de hond ook veel beter leert kennen.

Het aantal sessies dat nodig is, varieert van persoon/team tot persoon/team. Er wordt heel individueel en persoonlijk gekeken!

Denk jij dat dit iets is voor jou, je kind, je moeder/vader, familielid, vriend(in), buur,…? Contacteer me dan gerust en samen zullen we dan even kijken naar de mogelijkheden. Voor deze mogelijkheid heb je niet zelf een hond nodig. Heb je zelf een hond en wil je met iemand met angst voor die hond gaan werken? Dan hebben we nog een andere mogelijkheid waarbij we gebruik maken van jullie hond om het probleem aan te pakken.

Je kan me contacteren via de contactpagina voor meer informatie.

Een panische angst vr honden, een hel vr mezelf maar ook vr men omgeving en na meer dan 40j is het genoeg geweest.
Na veel klamme handjes, knikkende knieën en heel veel tranen is een wonder in de maak 🤩 💪 Bedankt Tine #Therapy4dogs om te doen met mij wat ik dacht dat onmogelijk was!

P. Verboven (sept 2022)