Angst voor honden

“Honden zijn eng!”
“Hun tong is zo nat!”
“Honden gedragen zich zo vreemd!”
“Honden zijn zo onvoorspelbaar!”
“Ik vind het blaffen van honden écht niet leuk!”

Angst voor honden

Ben jij of ken jij iemand die bang is voor honden? Dan herken je vast de bovenstaande uitspraken wel. Kinderen of volwassen mensen met angst voor honden vinden honden eng. Dit komt vaak omwille van deze dingen:

  • onvoorspelbaar gedrag
  • geur
  • geluid en volume (janken, piepen, balffen)
  • opspringen

Dit is begrijpbaar, want als je geen honden kent of gewoon bent, dan kan dit gedrag voor onzekerheid of zelfs angst zorgen bij jou, je familielid, vriend of kennis. Echter is dit niet iets waar je niets meer aan kan doen, integendeel!

Samen met Therapy4Dogs kan je het probleem onder handen nemen en aanpakken. We zijn erkend om jullie hier in te begeleiden, dit zowel als hondentrainer, als -gedragstherapeut en zelfs ook als coach met onze eigen honden.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

Begeleiding met je eigen hond

Heb je zelf een hond waar jij, je kind, een vriend/vriendin of familielid bang voor is en wil je hen helpen om over hun angst voor jouw hond heen te komen? Of misschien heeft je familielid wel een hond waar jij bang voor bent en waar je graag aan wil werken.

Dat is perfect mogelijk! We gaan samen met jullie én jullie hond aan de slag om de band tussen jullie te versterken en om jullie te helpen elkaar beter te begrijpen.

Begeleiding met één van onze coachhonden

Heb je zelf geen hond of heb je ook geen hond in je buurt waar je mee kan oefenen of die met je mee wil komen naar de sessies, maar wil je wel graag van jouw angst (of je kind, familielid, vriend,… zijn angst) af?

Ook dat is helemaal mogelijk, want wij hebben twee flinke coachhonden die je daar bij kunnen helpen.

Wil jij graag hulp bij angst voor honden? Laat het ons dan gerust weten! Samen zoeken we de oplossing en de manier die bij jou/jullie past. Stuur ons gerust een bericht via onze contactpagina.