Special class

Special class

Begin 2017 zijn we gestart met een nieuwe lessenreeks waarbij telkens maximum 4 honden aan mogen deelnemen per groep.

Zo’n lessenreeks van 8 lessen is specifiek ontworpen door ons om rust bij hond en baas te krijgen, samen met contact en wederzijds respect. We hebben al vele positieve reacties hierover gekregen van cursisten die enorm blij zijn dat hun hond nu eindelijk eens tot rust kan komen of niet meer blaft als hij andere honden ziet.

Wat is het?

 • Deze lessenreeks van 8 lessen is specifiek ontworpen door ons om rust bij hond en baas te krijgen, samen met contact en wederzijds respect. We hebben al vele positieve reacties hierover gekregen van cursisten die enorm blij zijn dat hun hond nu eindelijk eens tot rust kan komen of niet meer blaft als hij andere honden ziet en hierbij bovendien nog dingen kunnen leren zoals in een gewone hondenschool het geval zou zijn
 • Er wordt van op grote afstand gewerkt
 • We werken, zeker in de beginfase, aan het verkrijgen van rust bij de hond(en)
 • Er wordt persoonlijke begeleiding voorzien
 • Je leert de signalen kennen die jouw hond toont
 • Stelselmatig kan de afstand verkleind worden
 • Niet enkel met afstand wordt rekening gehouden, maar ook met de tijd. Heeft je hond er genoeg van, is hij moe, dan wordt er ook op het hoogtepunt gestopt
 • Er wordt met thema’s gewerkt en volgende onderdelen komen aan bod:
  • Hersenwerk
  • Speuren
  • Body en balance
  • Gehoorzaamheid

Voor wie is het?

 • Honden die snel overprikkeld worden
 • Honden met angst / agressie naar andere honden (in beperkte mate)
 • Honden die geen rust kennen
 • Baasjes die toch graag hondenschool willen volgen met hun hond, ondanks hun problemen
 • Honden die elders geweigerd worden zijn ook van harte welkom bij ons

Wanneer is het?

Dit wordt onderling met de rest van de groepsleden afgesproken. Deze lesjes vallen meestal op een weekavond of op zaterdag of zondag.

Wat is de prijs?

Er wordt gevraagd om bij de eerste les het bedrag van de hele lessenreeks te betalen om je plaats te bevestigen. Dit houdt in dat je €175,- betaalt (incl. BTW) voor 8 lessen én een deelname aan de lezing van lichaamstaal (geldig voor 6 maanden, zelf in te plannen met de beschikbare data).

Enkele reviews

“Enkele weken geleden voor het eerst deelgenomen aan de Special Classes bij Therapy4Dogs. En dit met mijn 3-jarige Tibetaanse Terriër. Kort even toelichten dat dit voor hem echt geen evidentie was. Niño is een schat van een hond, maar ontzettend gevoelig op alle vlakken. Hij is erg onzeker, bang van vanalles en nog wat en zeer sensitief. Dit maakte het trainen in een reguliere hondenschool, waar constant gewerkt wordt volgens de roedelprincipes en de dominantietheorietjes zeer moeilijk, of beter gezegd zelfs onmogelijk. In de kleine groepjes en door de zeer individuele en zachtaardige en geduldige aanpak van Tine, kreeg ik al heel snel een compleet andere hond te zien. Zelf ben ik ook niet ongeschoold op dit gebied, maar het is altijd fijn om nieuwe dingen te zien en te leren of gewoon verschillende aanpakken te combineren. Samen ( want uiteraard is er voor de baasjes ook altijd wat werk aan de winkel om een goede relatie tot stand te laten komen met je trouwe vriend ) zijn we reeds tot een mooi resultaat gekomen. Niño kan zich ondertussen veel beter ontspannen, ook in het bijzijn van andere honden ( zelfs heel dicht bij elkaar ) en hij kan zelfs zijn eigen ding doen zonder dat hij constant alert hoeft te zijn op de andere aanwezige viervoeters. Veel angsten zijn al een heel eind gereduceerd. Hij durft ondertussen allerlei hindernissen aan, zowel erop, als erdoor, als ertussen, wat vooraf zeker voor veel spanning zorgde. Nieuwe dingen durft hij nu gaan bestuderen zonder extreme stress te ervaren. Ik heb mijn hond op korte tijd zichzelf zien ontplooien, zonder drukkingsmiddelen, harde hand, … kortom ik ben zeer tevreden over het verloop van de special class. Voor iedereen die hier of daar op een issue botst met zijn/haar hond of voor elk baasje die een hond heeft waar niet alles in het leven even evident voor is kan ik deze “training” zeker aanraden !!!! Dikke dankjewel Tine om ons te helpen om te komen waar we nu staan ! Je doet dat SUPER en je gaat ons in de toekomst zeker nog zien, want je hebt een zeer interessant aanbod voor alle hondenbaasjes die open staan om met hun hond een mooie relatie op te bouwen ! Je bent een toppertje van formaat “

“Al 6 jaren ben ik de gelukkige eigenares van een engels cockertje Darko. Hij is heel nieuwsgierig, leergierig en heel aktief. De vorige hondenschool kon mij niet helpen, wisten geen raad met zijn actieve gedrag.

Via face book kwam ik in contact met Tine. Zij raadde me de speciale klasjes aan. Wat een openbaring, in kleine groepjes ver van elkaar begonnen we te werken. Na twee avonden merkte ik al een verschil, Darko bleef zitten, liggen was nog een stap te ver, reageerde niet meer op andere hondjes en vond al de spelletjes leuk. Vooral body en balance was iets om naar uit te kijken. Darko mag van mij nog steeds die levendige hond zijn maar hij begrijpt nu beter om toch even rust te nemen.

Al deze lessen hebben zeker zijn vruchten geworpen, het is voor mij en Darko quality time.

We blijven zeker doorgaan, het geduld en de rust waarmee Tine mij en Darko benadert heeft heeft wonderen gedaan, een aanrader voor iedereen.”

Lijkt dit jou iets? Denk je dat jij en je hond hier wat aan gaan hebben? Laat ons dan zeker iets weten en dan kijken we samen op welk moment we een nieuwe groep kunnen opstarten.

Neem gerust contact met ons op.