Gedragscoaching

Gedragscoaching

Heb jij wel eens het gevoel dat je niet weet wat je met het gedrag van je hond moet aanvangen? Denk jij er wel eens over na om je hond misschien zelfs weg te doen omwille van irritante problemen die je ondervindt? Heb je zelf al zoveel uitgeprobeerd dat je op het internet kan vinden, maar lijkt niets te helpen? Dan is het tijd om een coachingssessie bij onze gedragstherapeut aan te vragen.

Waarom een gedragstherapeut?

Waarom zou je er voor kiezen om een gedragstherapeut in te schakelen? Dat is simpel: een gediplomeerde gedragstherapeut weet de lichaamstaal van je hond te analyseren en gaat samen met jou op zoek naar mogelijke oplossingen op jouw maat. Er wordt gekeken naar het totaalplaatje van jou en je hond en aan de hand daarvan worden er zaken uitgeprobeerd die jullie kunnen helpen. Ook nadien kan je nog altijd bij je gedragstherapeut terecht om je vragen te stellen. Zij ondersteunen je ook in de toekomst nog.

Waarom je dus een gedragstherapeut kan vragen:

  • Het gedrag van je hond is niet helemaal duidelijk
  • Het gedrag is, in jouw ogen, een probleem of ongewenst, bijvoorbeeld: trekken aan de lijn, niet willen komen,…
  • Je hond vertoont angst, stress, agressie,… en je weet niet hoe je hiermee moet omgaan

Bij deze en nog vele andere mogelijke problemen van je hond helpen wij je graag de oorzaak van dit gedrag te vinden en dit om te zetten, samen met jou, naar gewenst gedrag en een nog betere band met je hond.

Hoe gaan we te werk?

  • We hebben eerst contact via telefoon of e-mail. Hierbij maken we een afspraak voor de (eerste) coachingssessie. Dit is steeds bij je thuis.
  • Bij het (eerste) consult wordt het probleem/de problemen bekeken en worden nog bijkomstige vragen gesteld.
  • Aan de hand van het problemen worden dingen uitgetest, waarna er oefeningen worden voorgedaan die je nadien zelf mag uitproberen tot je ze onder de knie hebt. Verschillende manieren worden uitgeprobeerd om te kijken welke oplossing het beste bij jou en je hond past.
  • Het is aan te raden om tijdens het consult zelf aantekeningen te nemen zodat je nadien iets hebt om terug naar te kijken.
  • Heb je nadien nog vragen of weet je niet meer helemaal hoe iets moest, dan sta ik steeds ter beschikking via e-mail, messenger, whatsapp of telefoon. Aarzel dus nooit om nog even iets na te vragen nadien.

Is Therapy4Dogs gediplomeerd en up to date?

Jazeker! Sinds december 2015 hebben wij ons diploma van Kynologisch Gedragstherapeut en Instructeur ontvangen. Wij hebben onze studie gedaan bij Toscanzahoeve, onder leiding van Inge Pauwels. Op zeer regelmatige basis scholen wij ons ook bij. Dit vinden we namelijk erg belangrijk, want alles verandert en evolueert, zo ook de werkwijze hoe met honden om te gaan of dingen aan te leren. Er zijn zoveel verschillende methodes en manieren om iets van je hond gedaan te krijgen dat we het belangrijk vinden om daar meer over te leren. Je kan ons dus nog op heel regelmatige basis achter de schoolbanken terugvinden. Om over onze bijscholingen meer over te weten, klik hier.