Lezingen

Lezingen

Ieder jaar geven we verschillende lezingen. Deze lezingen gaan meestal op onze thuislocatie te Beerse door, maar we kunnen ook geboekt worden om deze bij jullie te komen geven. Vraag er gerust naar.

Wat zegt mijn hond – alles over lichaamstaal

Heb je een hond en zou je graag meer te weten komen over zijn gedrag en lichaamstaal? Dan ben je hier aan het juiste adres!
We staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Aan de hand van een presentatie worden er foto’s en filmpjes getoond en wordt er u verteld waar u op moet letten als u naar de lichaamstaal van uw hond kijkt.
Ook wordt er stilgestaan bij de verschillende emoties die het vaakst voorkomen bij honden: angst, spel en agressie. Waaruit bestaat het verschil en hoe kan je dat in een oogopslag herkennen?
Heb je zelf vragen, dan is er ook tijd om deze te stellen. Indien gewild mag je vooraf je foto’s en filmpjes doorsturen zodat deze tijdens de workshop bekeken en besproken kunnen worden.

Prijs: €40,- (incl. BTW) voor niet-hondenschoolleden en €30 voor hondenschoolleden van Therapy4Dogs

Interactieve lezing – probleemgedrag in de praktijk

Tijdens deze interactieve lezing gaan we kijken naar verschillende problemen waar baasjes met hun honden tegenaan lopen en wat mogelijke oplossingen daarvoor kunnen zijn. Ook kijken we eens wat gerichter naar de verschillende leerprincipes die we al dan niet onbewust toepassen.

Enkele voorbeelden van gedragsproblemen:
– Verlatingsangst/niet alleen kunnen zijn
– Angst en stress gerelateerde problemen
– Lichaamstaal
– Niet komen bij roepen
– Onzindelijkheid
– In voorwerpen/meubels/lichaam bijten
– …

Bij iedere probleemsituatie (die kunnen door de deelnemers worden aangebracht; de lesgeefster voorziet ook een aantal cases) wordt er als eerste gekeken naar mogelijke oorzaken van het gedrag. Daarna worden verschillende oplossingsmogelijkheden bekeken en besproken.

Prijs: €60,- (incl. BTW)

Verder zijn we nog andere lezingen aan het uitwerken. Van zodra hier meer informatie over is, wordt deze aan deze pagina toegevoegd.

Heb je vragen over deze lezingen?