Dogsurvival

Sinds 2018 proberen we twee maal per jaar een heuse dogsurvival te organiseren. Dit nadat het evenement plots massaal werd gedeeld en er veel inschrijvingen binnen kwam.

Inmiddels zijn er reeds drie grote evenementen kunnen doorgaan, met succes! De 100 tot 125 deelnemers kregen steeds een parcours van rond de vijf kilometer om te wandelen of rennen met daarin rond de dertig verschillende hindernissen.

2018: De eerste editie

Ons eerste grote Dogsurvival die we organiseerden was in december 2018. Oorspronkelijk was het idee dat het enkel voor de cursisten van de hondenschool zou zijn en eventueel een paar buitenstaanders. Maar zoals je hebt kunnen lezen werd het event massaal gedeeld. Gevolg: we moesten flink uitbreiden en aanpassen!

De eerste keer was het spannend en wisten we niet goed wat te doen en waar zeker op te letten, maar inmiddels beginnen we er steeds professioneler en handiger in te worden en weten we wat te doen, waaraan te denken en natuurlijk ook welke uitdagingen en hindernissen er allemaal mogelijk zijn.

2019: Editie 2 en 3

In 2019 hebben we dan in mei en in december een Dogsurvival georganiseerd. De “lente”-editie was er eentje met (een beetje) water, terwijl er bij de “winter”-editie net geen water aan te pas kwam. Iedere keer een andere route. Iedere keer wel wat andere hindernissen. De mensen vonden het fantastisch!

2020: en nu?

Vol enthousiasme waren we het jaar begonnen met ideeën voor het parcours en weer een heel aantal nieuwe hindernissen. Vergunningen werden aangevraagd en helpers werden reeds gecontacteerd. Maar toen sloeg het noodlot toe: Covid-19 gooide roet in het eten.

Waarbij we steeds hadden volgehouden dat er ieder jaar twee edities zouden komen moesten we nu helaas het feit onder ogen zien: er zou geen mei-editie komen. Even werd er nog getwijfeld om het later te doen, maar de kans dat de temperatuur te warm zou zijn was te groot.

Komt er dan helemaal geen editie dit jaar?

We gaan ons uiterste best doen voor jullie (en onszelf) om dit jaar toch nog minstens één editie te doen. We zijn nu aan het kijken naar de datum en eventueel een mogelijkheid om het uit te breiden. Van zodra we meer weten, horen jullie het ook! Hou het hier en op onze facebookpagina dus zeker in de gaten.

2021 en daarna

We doen ons best om weer ieder jaar twee edities te doen waarbij we jullie blijven uitdagen met enkele nieuwe hindernissen!