Coaching

Coaching

Heb jij, in plaats van groepstrainingen of een hondenschool, meer nood aan persoonlijke coaching? Ook dan kan je bij ons terecht. Hieronder vind je een korte samenvatting met alles dat we aanbieden.

Gedragscoaching aan huis

Heb jij één van deze problemen?

  • Het gedrag van je hond is niet helemaal duidelijk
  • Het gedrag is, in jouw ogen, een probleem of ongewenst, bijvoorbeeld: trekken aan de lijn, niet willen komen,…
  • Je hond vertoont angst, stress, agressie,… en je weet niet hoe je hiermee moet omgaan

Bij deze en nog vele andere mogelijke problemen van je hond helpen wij je graag de oorzaak van dit gedrag te vinden en dit om te zetten, samen met jou, naar gewenst gedrag en een nog betere band met je hond. Dit doen we bij u thuis, in de vertrouwde omgeving van de hond met behulp van een gedragsconsult.

Dog Assisted Interventions

Dog Assisted Interventions, of afgekort DAI. Wat is dat nu weer voor een beest? DAI zijn eigenlijk alle vormen van therapie, coaching, counseling, leerprogramma’s,… die je kan doen met behulp van honden.

Ons team, bestaande uit Laika, Tysha en Tine, zal jullie gericht wegwijs maken in alle mogelijkheden.

Een aantal voorbeelden: voorleeshond, privétraining probleemgedrag, rusthuisbezoek, bevorderen welbevinden personen met autisme,…

Dit kan dus zowel bij u thuis als op locatie.

Hondencoaching op locatie

Heb jij nood aan een privé coachingssessie waarbij je echt al je vragen die je hebt over jouw hond, je relatie met je hond, het gedrag van je hond,… kan stellen? Wil je gewoon wat extra dingen aan je hond aanleren, maar weet je niet hoe? Ben je op zoek naar nieuwe uitdagingen voor jou en je hond? Wil je dit alles doen op een andere locatie dan bij je thuis? Dan kan je ook bij ons terecht. We nodigen je daarbij uit op onze trainingsweide te Merksplas of te Beerse waar we kijken naar jullie vragen en jullie noden om daarna samen een oplossing te zoeken.

Online coaching

Sinds kort zijn we ook gestart met het geven van online coaching. Dit is vooral bedoeld om mensen toch bij te staan in deze moeilijke tijden van de corona-crisis. Je kan bij ons terecht voor vragen omtrent:

  • de socialisatie van je pup
  • gedragsproblemen
  • oefeningen die je aan wil leren, maar niet weet hoe

Samen kijken we naar de mogelijkheden en gaan dan met je aan de slag met behulp van videochat of een telefoongesprek.

R.I.E.C.H.

R.I.E.C.H. is een mooie, fijne, maar ook zeker intensieve manier van het begeleiden van personen (en hun hond(en)) met een persoonlijk traject. Dit kan zijn bij hondentraining, maar evengoed bij hulp bij angst voor honden, bij faalangst,… . Bij een coachingssessie met R.I.E.C.H. worden er vijf verschillende onderdelen behandeld: Ruimte, Ik/jezelf zijn, Erkenning, Communicatie en Hiërarchie.

R.I.E.C.H. is voor iedereen toegankelijk. Wil je je hond graag beter begrijpen? Of misschien net een bepaald “issue” oplossen? Wil je gewoon graag werken aan je relatie met je hond? Of net een nog beter contact met hen krijgen? Wringt er ergens iets, maar weet je niet wat? Wil je weten hoe je zelf iets in je contact met de hond kan veranderen? Of wil je weten wat je zelf kan doen om ook het gedrag van je hond te zien veranderen (of net jouw blik op zijn gedrag)? Al deze redenen zijn meer dan genoeg om deel te nemen aan een R.I.E.C.H. coachingssessie.