Detectie

Sinds begin 2023 zijn we gestart met detectietraining. Samen met onze eigen honden hebben we eerst deze wondere wereld verkend om ons daarna te gaan richten op het informeren van en aanleren aan andere baasjes met hun honden als instructeur detectie. Maar… Wat is detectie dan eigenlijk?

Detectie is een tak van de hondensport waarbij honden getraind worden om een ​​specifieke geur te zoeken en aan te geven. De geuren die kunnen worden gebruikt zijn bijvoorbeeld kruidnagel, steranijs, koffie, tabak, drugs, explosieven of mensen. Wij bij Therapy4Dogs gebruiken de geur van een rode (xs!) kong!

Detectie is een zeer positieve en stimulerende manier voor honden om te leren. Het helpt hen om hun neus te gebruiken en hun probleemoplossend vermogen te ontwikkelen. Bovendien is het een geweldige manier voor honden en hun baasjes om samen te werken en een sterke band op te bouwen.

Detectie is een leuke en leerzame hobby voor honden en hun baasjes. Het is een geweldige manier om jullie band te versterken en jullie hond te helpen om zijn neus op een gecontroleerde manier te gebruiken.

Hier zijn enkele voordelen van detectie voor honden:

  • Het is een zeer positieve en stimulerende manier voor honden om te leren.
  • Het helpt hen om hun neus te gebruiken en hun probleemoplossend vermogen te ontwikkelen.
  • Het is een geweldige manier voor honden en hun baasjes om samen te werken en een sterke band op te bouwen.
  • Het kan honden helpen om hun zelfvertrouwen te vergroten.
  • Het kan honden helpen om te ontspannen en stress te verminderen.
  • Als je op zoek bent naar een leuke en leerzame hobby voor je hond, dan is detectietraining een geweldige optie!

Wil jij graag deelnemen aan een workshop van detectie of een lessenreeks? Houd onze agenda dan zeker in de gaten!

Eén van onze cursisten aan het woord:

“Ik ben gestart met de dedectielessen bij Tine, omdat ik een Golden Retriever heb en zeer graag met zijn “neus” aan de slag wou gaan. Tijdens de lessen start je met het aanleren van het commando “vind”, en is het de bedoeling dat je stapje per stapje de kong gaat verstoppen en je hond met commando “vind” op zoek gaat. Mijn Golden was hier snel mee weg, dus kon ik al sneller buiten het terrein gaan oefenen en in de hoogte. Als je op een heel leuke en rustige manier wil samenwerken met je hond, en hem mentaal uitdagen dan moet je echt dedectielessen volgen. Je zal ook merken dat je hond in andere situaties zijn neus aan de slag gaat zetten. Tine leert je de kneepjes van het vak, maar jij en vooral je hond doen het echte werk. Neem je Kong overal mee naartoe, want ergens op wandeling vind je wel een oefenplaats.” – S. W.