Workshops

Workshops

Doorheen het hele jaar bieden we verschillende workshops aan waar je aan kan deelnemen. Sommige zijn met hond, anderen zonder. Af en toe komt er ook een lesgever of lesgeefster naar ons toe voor nog een aantal leuke extra workshops te geven.

We geven u graag een korte voorstelling van alle workshops die dit jaar op de planning staan tot hiertoe. Wil je de exacte data van deze workshops? Kijk dan even op onze facebookpagina bij evenementen of kijk in onze agenda.

Workshops met hond

Hoopers

Ken jij “hoopers” al? De hondensport die steeds meer overal te zien is? Nee? Dan is dit jouw kans.

Bij hoopers sta je zelf stil terwijl je je hond op een afstand doorheen een parcours stuurt. Tijdens de workshop leer je de beginselen van deze mooie sport en krijg je extra informatie.

Heb je nadien de microbe te pakken, dan kan je bij ons van start gaan met de cursus hoopers!

Prijs: €30,- (incl. BTW)

Geurspelletjes en speuren

Is jouw hond veel bezig met zijn neus? Houdt hij zijn neus vaak heel dicht bij de grond en is hij daarbij soms helemaal van de wereld als hij een geurtje heeft geroken? Dan is deze workshop zeker iets voor jullie!

Tijdens deze workshop maak je kennis met enkele gemakkelijke geurspelletjes. Leer daarbij hoe jouw hond aanduidt waar het snoepje of speeltje ligt, hoe subtiel ook.
Daarnaast leer je de basis van speuren: hoe maak je een kort spoortje, waar moet je op letten, hoe kan je een eenvoudig spoortje uitbreiden,… Ook nemen we je mee het bos in waar we de hond jou of een voorwerp laten zoeken.

Daarna kan je eventueel aansluiten bij de lesjes “neuswerk”.

Prijs: €30,- (incl. BTW)

Workshop omgaan met prikkels

Tijdens deze workshop krijg je gedurende vier uur in totaal tips en tricks mee om je hond te helpen leren omgaan met prikkels en daarbij contact met jou te maken. Concreet leren we de hond dus aan dat hij bvb:

 • niet naar een onbekend persoon mag toelopen zonder toestemming
 • niet naar een hond mag toegaan zonder toestemming
 • niets van de grond mag eten
 • bij dingen die hij spannend vindt kan kijken naar jou

We koppelen theorie aan praktijk en gaan met veel oefeningen aan de slag. Het zijn twee intensieve dagen en er wordt verwacht dat je tussen de eerste en tweede workshopdag thuis zeker oefent.
Impuls controle- /zelfbeheersingsoefeningen komen hier dus ook bij aan bod!

Prijs: €60,- (incl. BTW)

Hooperlevels workshopdag

Zoek jij een mooie uitdaging ter aanvulling van hooperswedstrijden? Of wil je net leuk met je hond nog beter en verder aan de slag met het hooperen? Wil je bepaalde technieken nog beter aanleren of net kijken op welk onderdeel je jouw hond misschien nog dat beetje verder kan trainen en uitdaging bieden? Ben je net gestart en wil je kijken wat je hond al kan of net zien op welke onderdelen je zoal kan trainen?

Dan is dit je kans! Therapy4Dogs is een gecertificeerde instructeur van de Hooperslevels (bedacht door Mandy van Laar van Dokter Snuffel) en biedt een hooperlevels workshopdag aan!

De hooperlevels bestaan uit level 1 t/m 10 en hebben 10 onderdelen. Level 1 is voor iemand die net een paar lessen gehad heeft al haalbaar, maar level 10 is echt een enorme uitdaging!

Je krijgt de gelegenheid om te kijken hoe ver je al staat. Nadien ga je met al die informatie en wat huiswerk lekker thuis aan de slag! Het zou toch super zijn als je een level hoger zou halen dit jaar nog?!

Prijs: €60,- (incl. BTW)

Dogdance – fun en tricks

Is gehoorzaamheid saai voor jou of je hond? Wil je graag meer uit jullie band halen en samen écht aan de slag gaan? Wil je samen toch een soort sport beoefenen, maar ben je niet zo sportief? Wil je jouw hond de meeste gekke en leuke trucjes aanleren? Dan is dit zeker iets voor jullie!

Deze workshop is ook zéér geschikt voor kinderen! Wil jouw kind al langer met de hond leuke dingen doen en hem toffe trucjes leren, dan is dit hét moment!

Prijs: €30,- (incl. BTW)

Zelfbeheersing

Wilt u ook dat uw hond zichzelf kan beheersen in bepaalde situaties? Dan is de mini-lessenreeks Zelfbeheersing iets voor u en uw hond!

Tijdens deze lessenreeks bieden we de hond keuzes aan, leren we de hond zelfstandig nadenken en beslissingen nemen. De hond leert doelen te bereiken door middel van zelfbeheersing. Er worden grenzen aangegeven, zodat het kader waarbinnen de hond keuzes kan maken duidelijk is. De band tussen eigenaar en hond wordt sterker en de samenwerking harmonieuzer.

Er zijn drie modules waar je aan kan deelnemen. Je moet geslaagd zijn voor de module 1 om door te gaan naar module 2. Je moet geslaagd zijn voor module 2 om door te gaan naar module 3.

Prijs: €60,- per module (incl BTW)

Hondenpuzzel workshop

Hersenspellen, braingames, denkspellen, hondenpuzzels,… Allemaal leuke, intrigerende woorden die hetzelfde betekenen: een interactief spel, samen met je hond, waarbij je hond op zoek moet gaan naar lekkernijen. De hond wordt al zoekend aan het werk gezet en kan al doende allerlei “vaardigheden” aanleren, zoals: potjes opheffen, aan knoppen draaien, lades open trekken, onderdelen opzij schuiven of net open duwen,…
Met andere woorden, je hond wordt mentaal uitgedaagd.

Maar hoe ga je daar dan net mee aan de slag? Waar hou je rekening mee en waar let je op? Welke vaardigheden zijn er voor welke puzzels nodig en hoe weet je welke puzzel bij jouw hond past?
Therapy4Dogs heeft ondertussen een mooi aantal vaste hondenpuzzels in zijn bezit. Deze worden tijdens deze workshop meegebracht en “tentoon gesteld” om samen met je hond uit te proberen. Er wordt gezamenlijk gekeken en uitleg gegeven. Iedereen werkt op het niveau van zijn/haar hond en heeft dus ook de kans om verschillende puzzels eens uit te testen.

Prijs: €30,- (incl. BTW) met hond, €20 zonder hond

Workshop nut van timing

Af en toe organiseren we een workshop over het nut van een juiste timing hebben. De clicker zal hiervoor gebruikt worden. Het is NIET de bedoeling of het doel om mensen aan te sporen om meer de clicker te gebruiken (mag, maar moet niet), maar vooral om mensen zich bewust te maken van het nut van een juiste timing van beloning(swoord).

Tijdens een leuke, interactieve workshop van ongeveer 2u – mét hond – nemen we je mee in de wereld van de clicker, hoe je daar mee leert werken en vooral… hoe ga je nu om met timing? Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen? Wat is het nut? Je leert er alles over tijdens die workshop. Een gedeelte zal met hond zijn, een gedeelte zonder. Op die manier kan je hond ook tussendoor rusten. Erg interessant dus!

Prijs: €30,- (incl. BTW)

Workshops met hond – externe lesgever

SUPpen met de hond

Ken jij SUP al? SUP staat eigenlijk voor Stand UP Peddle. Met andere woorden: je staat recht op een bord op het water. En als je dat met je hond doet, dan staat deze bij op je bord (tenzij hij/zij wil zwemmen natuurlijk 😉 )
Suppen is een heerlijke activiteit die je samen met je trouwe viervoeter kan doen en die enorm in populariteit aan het stijgen is. En we kunnen het beamen: het is echt de moeite waard om een keertje uit te proberen!

Wat mag je verwachten:

 • Tijdens anderhalf uur krijg je een intro over de wereld van het SUPpen en ga je zelf aan de slag
 • Er staan begeleiders voor je klaar om je te helpen
 • Anderhalf uur fun en plezier, veel lachen en gegier
 • Geduld en ondersteuning van de begeleiders
 • Je leert ook de technieken al wat kennen, maar hebt vooral een fijne tijd met je hond en de groep

Wat wordt er voor jullie voorzien:

 • Bij minder warm weer kan je een wetsuit lenen
 • Een reddingsvest voor jezelf en eventueel je hond (als je er zelf eentje hebt, mag je dat meebrengen)
 • Een board en peddel

Prijs: €50 voor de sup mét hond, €25 voor de sup zonder hond (incl. BTW)

Workshops zonder hond

Workshop snuffelmat maken

Een snuffelmat, wat is dat? Een snuffelmat is een leuke manier van hersenwerk om jouw hond uit te dagen om zijn neus te leren gebruiken. De snuffelmat kan je inzetten om de hond moe te maken, een extra uitdaging te geven of hem iets langer te laten doen over zijn brokken eten. Ideaal dus! Tijdens deze workshop leer je zelf hoe je zo’n snuffelmat kan maken en waar je op moet letten tijdens het gebruik van dit leuk stukje hersenwerk. Als je klaar bent leren we je nog om een speeltje te maken van fleece ook. Super dus!

Prijs: €40,- incl. BTW, materiaal snuffelmat en speeltje

Workshop leibanden maken van PPM

Tijdens deze workshop leer je zelf om leibanden te maken van PPM-touw. Je kan hierbij zelf je eigen kleurtjes kiezen. Je kan uit twee dingen maken kiezen:
Keuze 1: 2x 1,5m hondenlijn + speeltje
Of keuze 2: 1x 1,5m hondenlijn + 3-standenlijn

Is er nadien nog tijd over of wil je nog wat andere dingen maken? Dan kan dat! Je betaalt dan enkel het materiaal. Ook materiaal aankopen om thuis te oefenen is mogelijk op dat moment.

Prijs: €45,- incl BTW en materiaal voor jouw uitgekozen keuze

Workshop speeltjes maken van PPM

Tijdens deze workshop leer je verschillende technieken aan om speeltjes van ppm te maken. Deze technieken kun je ook voor fleece gebruiken. Wat leuk is, is dat je zelf je kleuren(combinaties) mag kiezen!
Je kan deze speeltjes leren maken:

 • Skoebidoe speeltje met handvat
 • Monkeyfist met handvat
 • Kurkentrekkerspeeltje
 • Slangenknoop
 • Sinusgolfspeeltje

Prijs: €45,- incl. BTW en materiaal