Workshops

Workshops

Doorheen het hele jaar bieden we verschillende workshops aan waar je aan kan deelnemen. Sommige zijn met hond, anderen zonder. Af en toe komt er ook een lesgever of lesgeefster naar ons toe voor nog een aantal leuke extra workshops te geven.

We geven u graag een korte voorstelling van alle workshops die dit jaar op de planning staan tot hiertoe. Wil je de exacte data van deze workshops? Kijk dan even op onze facebookpagina bij evenementen of kijk in onze agenda.

Workshops met hond

Hoopers

Ken jij “hoopers” al? De hondensport die steeds meer overal te zien is? Nee? Dan is dit jouw kans.

Bij hoopers sta je zelf stil terwijl je je hond op een afstand doorheen een parcours stuurt. Tijdens de workshop leer je de beginselen van deze mooie sport en krijg je extra informatie.

Heb je nadien de microbe te pakken, dan kan je bij ons van start gaan met de cursus hoopers!

Prijs: €35,- (incl. BTW)

Geurspelletjes en speuren

Is jouw hond veel bezig met zijn neus? Houdt hij zijn neus vaak heel dicht bij de grond en is hij daarbij soms helemaal van de wereld als hij een geurtje heeft geroken? Dan is deze workshop zeker iets voor jullie!

Tijdens deze workshop maak je kennis met enkele gemakkelijke geurspelletjes. Leer daarbij hoe jouw hond aanduidt waar het snoepje of speeltje ligt, hoe subtiel ook.
Daarnaast leer je de basis van speuren: hoe maak je een kort spoortje, waar moet je op letten, hoe kan je een eenvoudig spoortje uitbreiden,… Ook nemen we je mee het bos in waar we de hond jou of een voorwerp laten zoeken.

Daarna kan je eventueel aansluiten bij de lesjes “neuswerk”.

Prijs: €30,- (incl. BTW)

Dogdance – fun en tricks

Is gehoorzaamheid saai voor jou of je hond? Wil je graag meer uit jullie band halen en samen écht aan de slag gaan? Wil je samen toch een soort sport beoefenen, maar ben je niet zo sportief? Wil je jouw hond de meeste gekke en leuke trucjes aanleren? Dan is dit zeker iets voor jullie!

Deze workshop is ook zéér geschikt voor kinderen! Wil jouw kind al langer met de hond leuke dingen doen en hem toffe trucjes leren, dan is dit hét moment!

Prijs: €30,- (incl. BTW)

Impuls Controle Delphi

Wilt u ook dat uw hond zichzelf kan beheersen in bepaalde situaties? Dan is Impuls Controle iets voor u en uw hond!

Tijdens ICD bieden we de hond keuzes aan, leren we de hond zelfstandig nadenken en beslissingen nemen. De hond leert doelen te bereiken door middel van zelfbeheersing. Er worden grenzen aangegeven, zodat het kader waarbinnen de hond keuzes kan maken duidelijk is. De band tussen eigenaar en hond wordt sterker en de samenwerking harmonieuzer.

Er zijn drie modules waar je aan kan deelnemen. Je moet geslaagd zijn voor de module 1 om door te gaan naar module 2. Je moet geslaagd zijn voor module 2 om door te gaan naar module 3.

Prijs: €45,- per module (incl BTW)

Workshops met hond – externe lesgever

Hoopercoaching – hooper levels

Ben je geïnteresseerd in de hondensport Hoopers of wil je graag weten hoe je stapsgewijs je oefeningen moeilijker kan maken t/m hoog wedstrijdniveau? Dan zijn de hooperlevel® workshops wat voor jou! In de ochtend ga je oefenen met de levels en ervaren wat je niveau is en in de middag heb je dan de hooperlevels® examens.

Deze workshop wordt gegeven door Mandy van Laar van Dokter Snuffel.

Prijs: €65,- (incl BTW)

Animal communication

Vorig jaar hebben we de fantastische Mathilde Denning al een keertje laten komen voor een workshop Animal Communication. Dit jaar komt ze terug en wel twee dagen. De eerste dag is voor beginners, de tweede dag voor de mensen die de basis al hebben gehad. Je kan je dus perfect inschrijven voor dag 1 én dag 2 of voor één van beide dagen 🙂
Deze workshops worden in het Engels gegeven.

On these workshops I teach you how to connect intuitively to your dog and receive messages from it. You will learn:
– Why and how animal communication works
– Understand how you are already communicating intuitively with your dog
– How you consciously can access your intuitive abilities with your dog
– How you can use your empathy and sensitivity as tools for better communication
– How you in practice, with the dog during your time together or training, can send and receive messages
– How to build a heart-to-heart connection with your dog

Deze workshops worden gegeven door Mathilde Denning.

Prijs: €100,- voor één dag, €180,- voor twee dagen (incl BTW)

Workshop Samen “zijn”

De workshop Samen ‘Zijn’ is een leuke 2-daagse workshop. Super leuke workshopdagen waarin je leert nog meer een team te worden met je hond. Je leert elkaar nog een beetje extra kennen en vooral jezelf en je hond hierbij te begrijpen en begrijpen waarom dingen gebeuren. Wij hebben deze workshop reeds zelf gevolgd met onze eigen honden en hij is echt de moeite waard!

Deze workshop wordt gegeven door Mandy van Laar van Dokter Snuffel.

Prijs: €190,- (incl. lunch en BTW)

SUPpen met de hond

Ken jij SUP al? SUP staat eigenlijk voor Stand UP Peddle. Met andere woorden: je staat recht op een bord op het water. En als je dat met je hond doet, dan staat deze bij op je bord (tenzij hij/zij wil zwemmen natuurlijk 😉 )
Suppen is een heerlijke activiteit die je samen met je trouwe viervoeter kan doen en die enorm in populariteit aan het stijgen is. En we kunnen het beamen: het is echt de moeite waard om een keertje uit te proberen!

Wat mag je verwachten:

 • Tijdens anderhalf uur krijg je een intro over de wereld van het SUPpen en ga je zelf aan de slag
 • Er staan begeleiders voor je klaar om je te helpen
 • Anderhalf uur fun en plezier, veel lachen en gegier
 • Geduld en ondersteuning van de begeleiders
 • Je leert ook de technieken al wat kennen, maar hebt vooral een fijne tijd met je hond en de groep

Wat wordt er voor jullie voorzien:

 • Bij minder warm weer kan je een wetsuit lenen
 • Een reddingsvest voor jezelf en eventueel je hond (als je er zelf eentje hebt, mag je dat meebrengen)
 • Een board en peddel

Prijs: €50 voor de sup mét hond, €25 voor de sup zonder hond (incl. BTW)

Workshops zonder hond

Workshop snuffelmat maken

Een snuffelmat, wat is dat? Een snuffelmat is een leuke manier van hersenwerk om jouw hond uit te dagen om zijn neus te leren gebruiken. De snuffelmat kan je inzetten om de hond moe te maken, een extra uitdaging te geven of hem iets langer te laten doen over zijn brokken eten. Ideaal dus! Tijdens deze workshop leer je zelf hoe je zo’n snuffelmat kan maken en waar je op moet letten tijdens het gebruik van dit leuk stukje hersenwerk. Als je klaar bent leren we je nog om een speeltje te maken van fleece ook. Super dus!

Prijs: €40,- incl. BTW, materiaal snuffelmat en speeltje

Workshop leibanden maken van PPM

Tijdens deze workshop leer je zelf om leibanden te maken van PPM-touw. Je kan hierbij zelf je eigen kleurtjes kiezen. Je kan uit twee dingen maken kiezen:
Keuze 1: 2x 1,5m hondenlijn + speeltje
Of keuze 2: 1x 1,5m hondenlijn + 3-standenlijn

Is er nadien nog tijd over of wil je nog wat andere dingen maken? Dan kan dat! Je betaalt dan enkel het materiaal. Ook materiaal aankopen om thuis te oefenen is mogelijk op dat moment.

Prijs: €45,- incl BTW en materiaal voor jouw uitgekozen keuze

Workshop speeltjes maken van PPM

Tijdens deze workshop leer je verschillende technieken aan om speeltjes van ppm te maken. Deze technieken kun je ook voor fleece gebruiken. Wat leuk is, is dat je zelf je kleuren(combinaties) mag kiezen!
Je kan deze speeltjes leren maken:

 • Skoebidoe speeltje met handvat
 • Monkeyfist met handvat
 • Kurkentrekkerspeeltje
 • Slangenknoop
 • Sinusgolfspeeltje

Prijs: €45,- incl. BTW en materiaal