Socialisatie lessenreeks

Reeds langere tijd had ik een heleboel ideeën in mijn hoofd die maar niet uitgewerkt geraakten. Door corona werd ik genoodzaakt om op een andere manier te gaan kijken en te werken. Hierdoor vielen een aantal ideeën weg, maar er ontstonden er ook een heel aantal nieuwe!

Eén van die ideeën is inmiddels uitgewerkt en stel ik graag voor:

Socialisatie lessenreeks

Hu, wat?

Een echte socialisatie lessenreeks! Maar wat is dat dan net en wat houdt dat dan in? Tijdens mijn lessen zie ik vaak dat honden wel wat gesocialiseerd worden met alledaagse omstandigheden en plaatsen, maar dat er toch vaak wel wat vragen zijn over hoe ze op zulke momenten best met de hond aan de slag kunnen gaan of de hond aan bepaalde prikkels kunnen laten wennen.

Uit dat probleem is het idee ontstaan om gedurende tien lessen een soort van socialistatie-/habituatietraject af te leggen in kleine groep.

Gedurende 30 tot 40 minuten gaan we samen op pad naar verschillende plaatsen waarbij er allerlei prikkels aanwezig zullen zijn. We proberen de honden aan te leren, tijdens deze lessenreeks, dat bepaalde zaken en prikkels niet zo spannend zijn of dat ze ook op die plaatsen aandacht voor de baas kunnen hebben. Tine gaat mee en zal jullie gedurende de les begeleiden en handvaten aanbieden.

Voor wie is het dan?

Honden (en baasjes) van alle leeftijden kunnen hier aan meedoen! We starten met enige regelmaat een nieuwe lessenreeks op waar je je voor kan inschrijven. Aan de hand van de inschrijvingen maken we een indeling zodat de cursisten op ongeveer hetzelfde niveau staan.

Zeker voor puppy’s en jonge honden is dit een aanrader!

Honden die reageren op andere honden kunnen pas aan deze lessenreeks deelnemen nadat zij de special class basis (en eventueel vervolg) succesvol hebben afgerond.

Waar ga je dan naartoe?

Een aantal plaatsen die we gaan bezoeken zijn: het bos, een meer, een losloopgebied, een stadspark, een markt,… De laatste les is een verrassing ????

Kostprijs?

Deze lessenreeks kost €120 voor de 10 lessen.
Wil je niet alle lessen meedoen? Dat kan. Je betaalt dan €15 per les.

Heb je interesse? Laat het ons dan gerust weten: info@therapy4dogs.be