Opleiding Dog Assisted Interventions

Vanaf 2022 zal de opleiding van DAI basis (level 1) ook in België doorgaan, wat een feest! We zijn bijzonder blij en trots dat wij onderdeel van dit groter geheel kunnen worden en mensen kunnen gaan begeleiden om hun droom om te werken met hun honden in verschillende settings waar te maken. Daarom geven je graag wat informatie over de opleiding zelf, zoals deze gegeven zal worden bij ons, in samenwerking met DAI Academy.

De opleiding voldoet aan alle nieuwe eisen die vanuit Europa gesteld zijn in verband met DAI (of eigenlijk ook AAI = Animal Assisted Interventions) en wordt twee keer per jaar bekeken, geëvalueerd en bijgeschaafd waar nodig. Je bent dus zeker van de kwaliteit van deze opleiding.

Bij deze opleiding van DAI basis komen veel verschillende onderwerpen aan bod: je leert de verschillende onderdelen van DAI weer kennen, je krijgt meer informatie over fysiologie en ethologie van de hond, je gaat aan de slag met een stukje opvoeding en training (wat moet je hond allemaal kennen en kunnen om goed en veilig aan de slag te kunnen gaan?), hoe ga je nu net aan de slag met alle kennis en kunde, welke spelletjes en spulletjes zijn bruikbaar in het werk, leer jezelf, je hond en jullie als team beter kennen door middel van R.I.E.C.H. en bovenal: leer hoe je op een veilige en hygiënische manier aan de slag kan gaan, samen met je hond.

De opleiding bestaat uit zeven dagen die verspreid zijn over een drie- à viertal maanden. Tijdens deze dagen gaan we aan de slag met praktijkoefeningen en stukjes theorie. De dagen zijn verspreid zodat je tussendoor nog tijd hebt om zelf thuis te oefenen of om interessante lectuur te lezen. Er zijn ook filmpjes van de theorie dat je thuis op je eigen tempo en in je eigen tijd kan bekijken.

Er wordt in kleine groep van maximum 6 combinaties gewerkt. En wat ook belangrijk is, in deze opleiding neem je op (bijna) alle dagen je hond mee! Op deze manier kunnen we jullie samen het beste begeleiden. Want het draait tenslotte om jullie als team.

Op opleidingsdag zeven sluit je de opleiding af met een portfolio en een praktijk- en theorie-examen. Ben je geslaagd, dan krijg je een diploma om te laten zien dat je de basis beheerst van Dog Assisted Interventions basis (level 1). Dit is voor jou als begeleider. Wil je verder gaan en je als team laten certificeren, dan kan je aan de slag gaan met DAI opleiding advanced (level 2).

De kostprijs van de opleiding is €995,- exclusief BTW. In deze prijs zit inbegrepen: de lesmap en de lunch op de lesdagen. Het is mogelijk om dit bedrag in delen te betalen. Daarvoor mag je gerust contact opnemen met ons.

Ben jij geïnteresseerd geraakt in het hele gebeuren van DAI en zou jij graag zelf met jouw hond aan de slag gaan? Laat het ons gerust weten! Om deel te kunnen nemen aan de opleiding kom je eerst bij ons op intake (kostprijs: €50,- excl BTW). Daar gaan we je enkele vragen stellen en alvast een eerste test doen op je hond om te kijken hoe hij op bepaalde dingen reageert.

De docenten die jullie deze opleiding zullen geven zijn Mandy van Laar (van DAI Academy en Dokter Snuffel) en Tine Arets.