Love your dogs each day and don’t take them for granted

Love your dogs each day and don’t take them for granted

22/03/2020 Uncategorized 0

Iedere dag gaan we door het leven met onze honden aan onze zijde. We staan op, begroeten ze, spelen misschien wat met ze, geven hen een knuffel, een aai, een lief woord,… Daarna gaan we vaak aan het werk om ’s middags of ’s avonds terug te komen en hen weer daar te vinden. Het wordt een gewoonte om hen te zien, te weten dat ze er zullen zijn nadat je even bent weggeweest. Ze zijn een gedeelte van je leven, een gedeelte van je hart en horen er gewoon bij.
Maar voor je het weet kan het gedaan zijn. Voor je het weet, zijn ze er niet meer, omdat… Er zijn veel verschillende oorzaken waarom ze er niet meer zouden zijn, maar het verdriet is altijd groot. Plots is er een leegte in je huis, in je leven. Plots zal je die harige snoet niet meer zien en geen kusjes meer krijgen van die ene lieverd. Als je nog andere honden in je roedel had, voelen ook zij de leegte en zullen ook zij verdrietig zijn.

De afgelopen week krijgen we vaak te horen dat er honden ziek worden en niet veel later sterven. Ze waren vaak nog zo jong… Er is niets vreselijker dan je hond zo te zien en dan, plots, te moeten afgeven.

Lieve mensen, de toestand van je hond kan zo omslaan. Geniet daarom echt van ieder moment dat je met je hond kan spenderen. Vraag of verlang niet te veel van je hond en zoek dingen uit die bij jullie allebei passen en die jullie allebei graag doen. Knuffel je hond vaak genoeg en breng voldoende tijd met elkaar door. Wees niet boos als dingen eens een keertje niet lukken, maar doe dan gewoon lekker wat anders dat wel lukt. Geniet, geniet, geniet vooral van elkaar en don’t take them for granted. Want voor je het weet, hoe jong of oud ze ook zijn, zijn ze er niet meer…

Voor zij die hun hond hebben moeten afgeven (jullie weten wie jullie zijn), nogmaals bijzonder veel sterkte! Ik ga hen ook missen.????