Neuswerk

Neuswerk

25/02/2020 Hondenschool 0

Sinds begin 2020 bieden we op onze hondenschool weer een nieuw soort lesjes aan, namelijk neuswerk.

Wat is neuswerk?

Neuswerk is een groepsnaam die we hebben gebruikt om verschillende disciplines en lessen in onder te brengen:

  • Sorteren – hierbij moet de hond een houten of metalen blokje met een bepaalde geur terugvinden tussen andere blokjes en deze verwijzen of apporteren
  • Detectie – hierbij moet de hond een bepaalde geur zoeken en verwijzen
  • Zoeken – hierbij moet de hond verschillende kleine voorwerpen van zijn baas (of van iemand anders) gaan zoeken en deze verwijzen of apporteren
  • Mantrailen – hierbij moet de hond een persoon gaan zoeken

Tijdens verschillende weken gaan we aan de slag met één van de disciplines en kijken dan hoe ver we er mee komen. We bekijken ook goed of deze discipline iets is voor de hond in kwestie. Is dat niet het geval, dan kijken we eerst of we wat dingen kunnen aanpassen en gaan er dan mee aan de slag.

Voor wie?

Voor iedereen die met zijn hond gezellig wil bezig zijn, voor iedereen die denkt dat de hond wat uitdaging verdient en voor iedereen die back to basic wil met zijn hond.
Ben je nieuw op onze hondenschool, dan vragen we, zoals altijd, om eerst een privétraining met ons te boeken zodat we elkaar alvast leren kennen en de trainer weet welk niveau de hond ongeveer heeft.

Wanneer?

Iedere donderdag om 19u en iedere zaterdag om 10u15
Vooraf inschrijven is noodzakelijk

Prijs?

Je start met een 10-beurtenkaart (of betaalt de eerste 10 lessen afzonderlijk, dit mag je zelf beslissen) en kan daarna overgaan naar een abonnement. De prijzen hiervan kan je hier vinden.